Iz Općine Petrijanec pozivaju mještane da prijave štete nastale uslijed suše Foto: Pixabay / ilustracija

Iz Općine Petrijanec pozivaju mještane da prijave štete nastale uslijed suše

Varaždinske vijesti | 8.9.2022. u 08:20h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Općine Petrijanec pozivaju oštećenike od prirodne nepogode-suše za područje općine Petrijanec da prijave štetu.

Prirodna nepogoda od suše proglašena je Odlukom župana Varaždinske županije na području gradova: Ludbreg, Varaždinske Toplice i Novi Marof te općina: Donja Voća, Cestica, Vinica, Petrijanec, Sračinec, Maruševec, Vidovec, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Martijanec, Sveti Đurđ, Breznica, Breznički Hum i Visoko, od 2. rujna 2022., zbog suše koja je na navedenom području nanijela velike materijalne štete na poljoprivredi u periodu od 1. lipnja 2022. do 31. kolovoza 2022. godine.

Šteta se prijavljuje putem obrasca PN - prijava štete od prirodne nepogode. Uz obrazac PN, obavezni je dostaviti sljedeću dokumentaciju:
– ispunjeni obrazac Izjave (dostupna na web stranici Općine)
– presliku Upisnika OPG-a ili presliku posjedovnog lista za prijavljenu oštećenu imovinu
– broj tekućeg ili žiro računa prijavitelja na koji će se izvršiti isplata u slučaju odobravanja štete.

Kompletirane prijave štete podnose se u pravilu na službeni e-mail Općine Petrijanec: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnom dostavom u Jedinstveni upravni odjel Općine Petrijanec, Vladimira Nazora 157, 42206 Petrijanec ili poštom na adresu: Općina Petrijanec, Vladimira Nazora 157, 42206 Petrijanec.

Rok za prijavu štete je najkasnije do 12. rujna 2022. godine.

Upiti u vezi prijava štete primaju se radnim danom od 08:00-14:00 sati na telefon: 042/714-220 ili putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..