Ivanečko područje slobodnog kretanja: Maruševec, Bednja, Klenovnik, D. Voća, Ivanec i Lepoglava

Varaždinske vijesti | 9.4.2020. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

Na temelju zabilježenih potreba građana od uvođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj donesenog od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske 23. ožujka ove godine, Općina Maruševec je u zajedničkoj inicijativi s općinama Bednja, Klenovnik, Donja Voća te gradovima Ivanec i Lepoglava te uz podršku Policijske postaje Ivanec još u utorak 7. travnja ove godine sklopila Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na spomenutim područjima.

Koordinacija Stožera civilne zaštite sa spomenutog „ivanečkog“ područja donijela je mogućnost slobodnog kretanja unutar granica područja Koordinacije, bez izdavanja e-Propusnice, što je odobrio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i stupa na snagu od petka, 10. travnja.

- Ovo je prva inicijativa s područja Varaždinske županije koja će građanima s našeg područja bitno olakšati nužno kretanje i svakodnevne obaveze uz pridržavanje epidemiološko-higijenskih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite RH. Mjere ograničenog kretanja odnosno socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima i dalje su na snazi, stoga tražimo od građana da se i nadalje istih pridržavaju kako bi svi zajedno smanjili rizik od prijenosa bolesti COVID-19. e-Propusnice se od sutra neće izdavati za potrebe putovanja primjerice, u grad Ivanec gdje građani mogu obaviti gotovo sve potrebe za koje su u proteklim tjednima tražili Propusnicu, kao i ostala mjesta koja su obuhvaćena zajedničkim Sporazumom, a koje pokriva Policijska postaja Ivanec - ističe načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec i zamjenik načelnika Mario Klapša.

Stožer civilne zaštite Općine Maruševec će i dalje izdavati e-Propusnice za građane koji iz nužnih potreba moraju na područje koje nije obuhvaćenom ovim Sporazumom.

- Preko sustava e-Građani ili internetskih stanica Općine Maruševec ili osobno, građani mogu zatražiti e-Propusnicu za nužne odlaske u Varaždin ili druga mjesta koja ne pokriva Policijska postaja Ivanec. Hvala svim građanima koji se odgovorno i svjesno svo ovo vrijeme pridržavaju svih donesenih mjera Stožera, no molimo da i u ovo predblagdansko vrijeme ne napuštamo svoja prebivališta, s obzirom na to da je i dalje na snazi zabrana okupljanja i priprema te paljenje vuzmenki. Na taj ćemo način kao i do sada, zajedno doprinijeti smanjenju širenja koronavirusa i ostati i dalje općina bez zaraženih ljudi - naglašava načelnik Općine Damir Šprem.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci