Ivanečki osnovnoškolci prikupili 350 kg čepova za pomoć oboljelima od malignih bolesti Foto: Grad Ivanec

Ivanečki osnovnoškolci prikupili 350 kg čepova za pomoć oboljelima od malignih bolesti

Varaždinske vijesti | 20.7.2021. u 08:14h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 16. srpnja, predstavnici Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu preuzeli su 350 kilograma plastičnih čepova, a koje ivanečki osnovnoškolci u humanitarne svrhe skupljaju marljivo tijekom cijele godine.

Plastični čepovi skupljaju se u sklopu humanitarno – ekološke akcije "Plastičnim čepovima do skupih lijekova", a ivanečka Osnovna škola uključuje se već šestu godinu zaredom. Prihod od prodaje čepova usmjerava se u nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, koji nisu na listi HZZO-a.

Ova humana akcija na ivanečkom području pokrenuta je na inicijativu samih učenika. U akciju su se uključili Grad Ivanec i Ivkom d.d., koji je školi donirao posebnu namjensku kantu za odlaganje čepova te kartonske kutije, koje su obilježene logom udruge UOLL-i.

U ovoj lijepoj i humanoj akciji ivanečkoj su se Osnovnoj školi ove godine pridružili i Dječji vrtić „Ivančice“, Dječji vrtić „Bambi“, Srednja škola Ivanec, ivanečke udruge civilnog društva, ali i brojni građani koji su čepove redovito odlagali u dvorište Škole.

- Pohvaljujemo sve razrednike, učenike i roditelje koji su se uključili u projekt i tako sakupili 350 kg čepova u školi. Najviše čepova u školi skupio je 4. b razred, a titulu najmarljivijih u projektu nose dulje vrijeme. Moto volonterstva u Hrvatskoj, motiv nam je za dalje aktivnosti u projektu, a on glasi: Ne trebaš hodati po vodi, ne moraš biti bolji/bolja od drugih, nemaš ništa više od onog što svi ostali imaju, ali ono što čini razliku, djela su kojima kod drugih ostavljaš svoj trag – ističe pedagoginja ivanečke Osnovne škole, ujedno i koordinatorica projekta Vesna Vitez.

Za cjelokupnu koordinaciju i realizaciju projekta zadužen je školski volonterski klub „Iksići“.

Humanitarna akcija "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" se nastavlja pa su svi građani pozvani da svoje čepove i dalje odlažu u namjensku kantu kod škole.

Kakvi se čepovi odlažu?
- čepovi moraju biti čvrsti (od sokova, mlijeka, omekšivača, šampona, regeneratora, tekućeg deterdženta za rublje, od ulja, kalodonta, krema i sl.)
- čep ne smije biti savitljiv i ne smije sadržavati druge materijale (npr. karton s unutarnje strane) i naravno, mora biti čist.

ivanec_cepovi_uoll_16072021_1.jpeg

ivanec_cepovi_uoll_16072021_2.jpeg

ivanec_cepovi_uoll_16072021_3.jpeg

ivanec_cepovi_uoll_16072021_4.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci