FOTO Odličan štimung na najvećem ivanečkom kotliću dosad - pobjeda iznenadila i pobjednike!

vv | 24.6.2023. u 18:01h | Objavljeno u Našim krajem

Za humanitarne svrhe skupljeno 3.800 eura

Najpopularnija manifestacija u sklopu Dana grada Ivanca – Ivanečki kotlić u kojem se ekipe natječu u kuhanju gulaša u kotliću, privukla je mnoštvo posjetitelja ove subote u skate i biciklistički park u Ivancu.

Natjecalo se 46 ekipa, a stručni žiri u kojem su bili Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje Hotela Trakošćan, Josip Kelemen, šef kuhinje KTC-a Ivanec i Branka Sambolec, kuhar-majstor Restorana BVB Ivanec, poručio je kako su sve ekipe bile odlične te su iz godine u godinu sve bolji u kuhanju kotlića.

viber_image_2023-06-24_16-48-01-482.jpg

Pobjednička ekipa 11. Ivanečkog kotlića je ekipa 2. ivanečke bojne 104. brigade HV-a, za što je od gradonačelnika Milorada Batinića primila pobjednički inox kotlić od 30 litara sa "zlatnom" kuhačom i brojnim drugim poklonima sponzora.

- Nema tajni, samo iskustvo - poručili su dobitnici "prve kuhače" Grada Ivanca, koji pobjedu nisu očekivali pa su zamalo zakasnili na proglašenje najboljih kotlića.

Kuharska ekipa Počelo je… osvojila je drugo mjesto i kotlić od 20 litara s pripadajućim poklonima, dok je za  treće mjesto kotlić od 15 litara i s drugim poklonima primila ekipa UDVDR-a i HVIDR-e Ivanec.

Ove godine podijeljeno je čak 14 atraktivnih nagrada. Drugih 11 nagrada, bogatih poklon paketa sastavljenih od donacija brojnih sponzora koji su se uključili u ovu manifestaciju, a koje je ekipama koje su skuhale ponajbolje gulaše uručio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. Uručio i zahvalnice svim ekipama- sudionicama.

Gulaši, sarme, grah

Zbog tradicionalno velike potražnje za gulašom, sve skuhane količine raspodijeljene su u rekordnom vremenu, jednako kao i oko 140 sarmi koje je donirao OPG Marije Cafuk iz Vidovca.

Ovogodišnja ponuda bila je pojačan i s oko 110 litara graha tetovca koji je pripremilo Lovačko društvo Šumski zec iz Margečana.

Za Zakladu Grada Ivanca

Novčani prilozi od podjele gulaša, sarmi i graha prikupljali su se ove godine za Zakladu Grada Ivanca. Prikupljeno je 3.700 eura (27.750 kuna), dok je Udruženje obrtnika Ivanec na račun Zaklade direktno uplatilo još 100 eura, čime se ukupna skupljena svota penje na 3.800 eura (28.614 kuna) i sigurno je da će ova svota omogućiti Zakladi da još kvalitetnije pomaže u liječenju i rehabilitaciji djece i odraslih te u poboljšanju vrlo teških prilika u kojima još uvijek žive pojedini naši sugrađani.

Na tome je svim sudionicima, sponzorima i građanima zahvalila predsjednica Zaklade Mladenka Ravenski.

Generalni sponzor – Mesnice Vugrinec

Kotlić je otvorio gradonačelnik Milorad Batinić, koji je kasnije pomogao i u podjeli sarmi te zajedno sa svojim zamjenikom Markom Friščićem obišao ekipe. A njih – nikad više, iz cijelog ivanečkog kraja, Zagreba, Završja, Dubrovca (oni su i osvojili jednu od nagrada), Trakošćana…

Manifestaciju je i ove godine organizirao Grad Ivanec u suradnji s Poslovnom zonom i njenim Projektnim uredom.

Veliku zahvalu Grad i ove godine upućuje generalnom sponzoru – Mesnicama Vuginec sa sjedištem u Zaprešiću, koje su sponzorski za Ivanečki kotlić izdvojile čak 150 kg mesa, masti i svinjskih nožica, kao popularnog dodatka za aromu gulaša.

Na kotlić je svratio i vlasnik tvrtke Ivan Vugrinec te izjavio da mu je drago što vidi tolik muving i toliki broj ekipa u parku, što je pokazatelj da je manifestacija svakako „pogođena“.

Velika organizacija

Za glazbeni štimung brinuli su se, već tradicionalno, Faringaši iz Prigorca. Program je vodila televizijska voditeljica Andreja Loparić.

Uz gradske službe koje su i prije i za vrijeme manifestacije odradile opsežan organizacijski posao za ovu "masovku", zahvala na velikom angažmanu ide i djelatnicima Poslovne zone Ivanec i njena Projektnog ureda, Turističkoj zajednici grada Ivanca te ekipama Komunalnog poduzeća Ivkom d.d. Ivanec.

Zahvale Grad upućuje i komisiji za odabir najboljih gulaša, koji su posao i ove godine odradili volonterski te time i sami dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj zabavnoj manifestaciji.

Puno šale i dobrih emocija

Ukratko, atmosfera na Kotliću bila je odlična i opuštena; puno se kuhalo, šalilo, družilo, a svaki štand bio je priča za sebe, uz napomenu da je svima bila zajednička jedna stvar – svi su bili odlično snabdjeveni povelikim kanistrima i flašama koje su se hladile u badnjevima, tako da žedan nije ostao nitko.

Standardna gužva i ove je godine vladala kod Udruge vinara i vinogradara Peharček, koja je posjetitelje počastila ivanečkim vinima.

Zanimljivo je bilo i kod Gljivarskog društva Ivanec, čiji su članovi na licu mjesta priredili i izložbu friško ubranih gljiva, među njima i puno vrganja.

Raspoloženje je bilo i na visini kod dobro raspoložene ekipe ISF-a Tome Fištreka, koja je kuhala u futurističkom kotlu!

Ukratko, Ivanečki kotlić i ove se godine pokazao kao veliko zabavno druženje Ivančana i njihovih gostiju, a koje je proteklo u opuštenoj atmosferi i dobrim emocijama.

Grad Ivanec upućuje zahvalu brojnim donatorima koji su svojim robama i uslugama sponzorirali Ivanečki kotlić.

Ukupni poredak:

Ekipa ITAS prvomajska - 14. mjesto

Ekipa DVD Završje - 13. mjesto

Ekipa Opaki poriluk - 12. mjesto

Ekipa Udruženje obrtnika - 11. mjesto

Ekipa Planinarski klub Ivanec - 10. mjesto

Ekipa Društvo za sport i rekreaciju Salinovec - 9. mjesto

Ekipa DNK - 8. mjesto

Ekipa Gljivarsko društvo Ivanec – 7. mjesto

Ekipa Everest - 6. mjesto

Ekipa Dubravec – 5. mjesto

Ekipa Društvo za sport i rekreaciju Ivanec – 4. mjesto

Ekipa UDVDR i HVIDRA Ivanec – 3. mjesto

Ekipa Počelo je – 2. mjesto

Ekipa 2. ivanečka bojna 104. brigade HV-a – 1. mjesto

A kako je bilo na najvećem ivanečkom kotliću dosad, pogledajte u našoj galeriji: