IVANEČKA ZIMSKA SLUŽBA Za borbu sa snijegom i ledom spremno 20 vozila Foto: B. Težak / Grad Ivanec

IVANEČKA ZIMSKA SLUŽBA Za borbu sa snijegom i ledom spremno 20 vozila

Varaždinske vijesti | 16.11.2022. u 18:01h | Objavljeno u Našim krajem

Ivkom će i ove zime čistiti prometnice i javne prometne površine (parkirališta, nogostupe, odvojke, parkovne staze) koje mu je na održavanje povjerio Grad Ivanec

Ivanečka komunalna tvrtka Ivkom d.d., koja se od 15. studenog nalazi u režimu pripravnosti za zimsku službu, izvršila je sve potrebne tehničke, kadrovske i materijalne pripreme u cilju njena što učinkovitijeg funkcioniranja, ističu iz Grada Ivanca.

Kako je upravo tog dana izvijestio voditelj zimske službe Davor Galić, Ivkom će i ove zime čistiti prometnice i javne prometne površine koje mu je na održavanje povjerio Grad Ivanec.

Za tu priliku u dvorištu Ivkoma "postrojen" je tek reprezentativni dio voznog parka za borbu sa snijegom i ledom, a koji broji ukupno 20 vozila i radnih strojeva, dio iz vlastitog parka, a dio iz voznog parka sedam vanjskih kooperanata s kojima su ugovori za ovu sezonu već zaključeni.

zimska_sluzba12-ivkom-151122.jpg

- Konkretno, za čišćenje snijega i leda s nerazvrstanih cesta, ulica, nogostupa i javnih parkirališta spremna su tri velika kamiona s ralicama i posipačima, tri mala traktora, tri rovokopača te tri mala bagera gusjeničara (pogodna za čišćenje nogostupa i parkovnih staza), sve to iz Ivkomova voznog parka. Tomu treba pribrojiti još sedam traktora naših kooperanata, od kojih je svaki opremljen ralicama i posipačima – izvijestio je Galić.

Ovi strojevi namijenjeni su čišćenju prometnica i površina koje su pod nadležnošću Grada Ivanca, a riječ je o oko 180 km nerazvrstanih cesta na cijelom gradskom području, čemu još treba dodati nogostupe i 12 javnih parkirališta.

zimska_sluzba8-ivkom-151122.jpg

Za početak zimske službe spremno je i 200 tona rizle i 20 tona soli za posipavanje prometnica i prometnih površina, a pravovremeno je ugovorena i nabava dodatnih količina materijala (s obzirom na manjak agregata i soli na tržištu).

- U proračunu Grada Ivanca za zimsku službu osigurano je 400.000 kuna, no u slučaju obilnijih padalina svakako će se osigurati i dodatna financijska sredstva. Cjelokupno čišćenje i posipavanje prometnica odvijat će se u skladu s Planom zimske službe i prema definiranim stupnjevima prioriteta - napomenuli su iz Grada Ivanca.

zimska_sluzba1-ivkom-151122.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci