IVANEČKA ZIMSKA SLUŽBA Za borbu sa snijegom i ledom spremno 20 vozila Foto: B. Težak / Grad Ivanec

IVANEČKA ZIMSKA SLUŽBA Za borbu sa snijegom i ledom spremno 20 vozila

Varaždinske vijesti | 16.11.2022. u 18:01h | Objavljeno u Našim krajem

Ivkom će i ove zime čistiti prometnice i javne prometne površine (parkirališta, nogostupe, odvojke, parkovne staze) koje mu je na održavanje povjerio Grad Ivanec

Ivanečka komunalna tvrtka Ivkom d.d., koja se od 15. studenog nalazi u režimu pripravnosti za zimsku službu, izvršila je sve potrebne tehničke, kadrovske i materijalne pripreme u cilju njena što učinkovitijeg funkcioniranja, ističu iz Grada Ivanca.

Kako je upravo tog dana izvijestio voditelj zimske službe Davor Galić, Ivkom će i ove zime čistiti prometnice i javne prometne površine koje mu je na održavanje povjerio Grad Ivanec.

Za tu priliku u dvorištu Ivkoma "postrojen" je tek reprezentativni dio voznog parka za borbu sa snijegom i ledom, a koji broji ukupno 20 vozila i radnih strojeva, dio iz vlastitog parka, a dio iz voznog parka sedam vanjskih kooperanata s kojima su ugovori za ovu sezonu već zaključeni.

zimska_sluzba12-ivkom-151122.jpg

- Konkretno, za čišćenje snijega i leda s nerazvrstanih cesta, ulica, nogostupa i javnih parkirališta spremna su tri velika kamiona s ralicama i posipačima, tri mala traktora, tri rovokopača te tri mala bagera gusjeničara (pogodna za čišćenje nogostupa i parkovnih staza), sve to iz Ivkomova voznog parka. Tomu treba pribrojiti još sedam traktora naših kooperanata, od kojih je svaki opremljen ralicama i posipačima – izvijestio je Galić.

Ovi strojevi namijenjeni su čišćenju prometnica i površina koje su pod nadležnošću Grada Ivanca, a riječ je o oko 180 km nerazvrstanih cesta na cijelom gradskom području, čemu još treba dodati nogostupe i 12 javnih parkirališta.

zimska_sluzba8-ivkom-151122.jpg

Za početak zimske službe spremno je i 200 tona rizle i 20 tona soli za posipavanje prometnica i prometnih površina, a pravovremeno je ugovorena i nabava dodatnih količina materijala (s obzirom na manjak agregata i soli na tržištu).

- U proračunu Grada Ivanca za zimsku službu osigurano je 400.000 kuna, no u slučaju obilnijih padalina svakako će se osigurati i dodatna financijska sredstva. Cjelokupno čišćenje i posipavanje prometnica odvijat će se u skladu s Planom zimske službe i prema definiranim stupnjevima prioriteta - napomenuli su iz Grada Ivanca.

zimska_sluzba1-ivkom-151122.jpg