IVANEC Završena gradnja novog vodovoda Žgano vino – Malezova ulica Foto: Grad Ivanec

IVANEC Završena gradnja novog vodovoda Žgano vino – Malezova ulica

Varaždinske vijesti | 2.6.2022. u 19:02h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanečke Ivkom-vode d.o.o. kraju privode radove na gradnji dobavnog vodovoda Žgano vino-Pahinsko-Malezova ulica.

Nakon što je u prvoj fazi radova (Žgano vino-Pahinsko) položeno 1.600 metara cjevovoda, sada završava i druga faza (Pahinsko-Malezova ulica), u kojoj je položeno novih 1.400 metara vodovoda profila 225 mm.

Završne radove u Malezovoj ulici obišao je gradonačelnik Milorad Batinić s direktorom Ivkom-voda Rankom Zboduljom, a pridružili su se i zamjenik direktora Dalibor Patekar i suradnica za razvoj i upravljanje projektima Melanija Andreić.

Žgano vino, najpoznatija i jedna od najomiljenijih planinarskih destinacija na obroncima Ivančice (430 metara n. v.), sastoji se od izvorišta s kaptažom kapaciteta 15 litara vode u sekundi i cjevovoda kojim se voda doprema u vodospremnik Pahinsko, na 300 metara n.v.

Kako je cjevovod bio star i dotrajao, sa čestim kvarovima, puknućima i velikim gubicima vode, Ivkom-vode su, uz potporu Hrvatskih voda, ušle u projekt gradnje novog cjevovoda od Žganog vina do Ivanca.

- Ono što još predstoji je tlačna proba i završni radovi te sanacija prometnica i time završavamo projekt koji je u ovoj, drugoj fazi, vrijedan 1,2 milijuna kuna – izjavio je direktor R. Zbodulja.

- Ovaj projekt u interesu je i Grada Ivanca i Ivkom-voda s aspekta kvalitetne vodoopskrbe građana cijelog istočnog i zapadnog dijela Ivanca, ali i Jerovca, Ribić Brega i Horvatskog te šireg područja Lepoglave i Bednje. Ovim se nastavljena ulaganja u vodoopskrbne sustave u skladu s višegodišnjim programom Ivkom-voda. One sada raspolažu kapacitetom od blizu 4 milijuna m3 vode, što znači da tržištu mogu isporučiti tri do četiri puta više nego što to isporučuju sada (više od 900.000 m3 godišnje) – naglasio je gradonačelnik.

Podsjetio je također da su, temeljem višegodišnjeg programa gradnje Hrvatskih voda kojeg su one objavile na svojim stranicama, na uslužnom području Ivkom-voda Ivanec do 2030. godine planirana daljnja ulaganja u vodoopskrbu „teška“ 115 milijuna kuna.

Ovaj projekt su s 80% sredstava sufinancirale Hrvatske vode, a radove je obavila tvrtka Nigrad iz Zagreba.

ivanec_novi_vodovod_01062022_2.JPG

ivanec_novi_vodovod_01062022_1.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci