IVANEC Za potrošače Ivkom-plina, plin od 1. travnja - jeftiniji! Foto: Grad Ivanec

IVANEC Za potrošače Ivkom-plina, plin od 1. travnja - jeftiniji!

Varaždinske vijesti | 6.4.2022. u 10:28h | Objavljeno u Našim krajem

U uvjetima velikog rasta cijena plina na svjetskim tržištima, i građani Ivanca pitali su se što mogu očekivati od početka travnja i u kolikoj mjeri će im porasti računi za plin.

Međutim, za sve potrošače Ivkom-plina d.o.o. Ivanec stiže sjajna vijest: za sve kupce Ivkom-plina (koji imaju važeće ugovore kojima je cijena plina definirana do 30. rujna ove godine), od 1. travnja nema povećanja cijene plina.

- Upravo suprotno, zahvaljujući mjerama koje je donijela Vlada RH za period do 30. rujna, cijene plina će za potrošače Ivkom-plina Ivanec – smanjiti! Odlukom Vlade RH, od 1. travnja PDV na plin smanjen je na 5%, a kućanstva koja koriste plin imaju potporu od 10 lipa/kWh. Tako će naša kućanstva do 30. rujna ove godine za kubik plina plaćati oko 1,2 kn. Korisnici iz kategorije kućanstva nastavit će podmirivati svoje obveze na temelju postojećih akontacijskih uplatnica, a prilikom obračuna 30. lipnja primijenit će se utvrđeno očitanje plinomjera s cijenama usklađenim s Vladinim mjerama - priopćili su iz Grada Ivanca.

Stoga Ivkom-plin Ivanec moli sve korisnike da očitanje brojila dostave odmah, radi što točnijeg obračuna.