IVANEC Stipendije ubuduće i studentima s invaliditetom, a dodatni bodovi studentima volonterima Foto: Ilustracija/Arhiva VV

IVANEC Stipendije ubuduće i studentima s invaliditetom, a dodatni bodovi studentima volonterima

VV | 27.7.2024. u 15:35h | Objavljeno u Našim krajem

Stipendije će u Ivancu ubuduće dobivati i studenti s invaliditetom te nadareni studenti, odlučili su vijećnici Gradskog vijeća Grada Ivanca na sjednici održanoj 24. srpnja. Naime, usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o stipendijama Grada Ivanca prema kojoj već u idućem krugu Natječaja za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2024./2025. dodjeljivat će se četiri vrste stipendija: za deficitarna zanimanja, stipendija temeljem socijalnog staatusa, a od sada i stipendije za studente s invaliditetom te nadarene studente.

- Izmjena Odluke bila je nužna. Zadnje odluka donesena je 2015. godine, a novina koju smo uvrstili u novu Odluku je da se posebno boduje i volonterski angažman kandidata, neovisno o vrsti stipendije za koju se kandidat prijavljuje. Nedostatak volontera problem je s kojim se susreće većina udruga pa vjerujemo da će to biti jedan dobar poticaj, a volonterstvo će se tako posebno valorizirati. Dodjeljivat će se i dodatni bodovi za studente samohranih roditelja. Pratili smo potrebe i sugestije studenata i Savjeta mladih te smo Odluku tome i prilagodili – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca Marko Friščić.