IVANEC Prijavite divljač u naselju ili na javnim površinama komunalnom redarstvu Grada Ivanca Foto: ilustracija

IVANEC Prijavite divljač u naselju ili na javnim površinama komunalnom redarstvu Grada Ivanca

Varaždinske vijesti | 13.7.2022. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

U cilju provedbe Programa zaštite divljači, Grad Ivanec je s lovačkim društvima na svom području, Lovačkim društvom Jelen iz Ivanca i Lovačkim društvom Šumski zec iz Margečana, sklopio ugovore.

Potpisivanjem ugovora nastavljena je dosadašnja dobra suradnja Grada Ivanca i lovačkih društava, a ugovorima je predviđeno hvatanje divljači koja se nađe na javnim površinama u užim dijelovima naselja, osobito lisica i čagljeva, koji u pojedinim slučajevima mogu predstavljati izravnu ugrozu za građane.

- Pozivamo građane da, ukoliko primijete neku vrstu divljači na javnim površinama, u blizini kuća i naselja, isto mogu dojaviti na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem dostupnih alata za prijavu na web stranici Grada Ivanca – Prijavite štetu - pozivaju iz Grada Ivanca.

Također, građani prijavu mogu podnijeti i na brojeve telefona komunalnog redarstva Grada Ivanca 492-864 ili 404-881.

- Po zaprimljenoj dojavi službene osobe o istome će bez odgode obavijestiti ovlašteno lovačko društvo, ovisno o lokaciji uočene divljači, a stručna služba na odgovarajući će način pristupiti hvatanju divljači. Podsjetimo, Program zaštite divljači je planski akt, koji osigurava zaštitu divljači na površinama izvan lovišta, a isto je utvrđeno Zakonom o lovstvu - priopćili su iz Grada Ivanca.