IVANEC Povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća: Prijedlog potpore na javnoj raspravi Foto: Arhiva VV

IVANEC Povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća: Prijedlog potpore na javnoj raspravi

Varaždinske vijesti | 25.9.2022. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec u javnu je raspravu uputio prijedlog novog programa potpore građanima u aktualnoj situaciji uzrokovanoj porastom cijena energenata.

Uz programe namijenjene poduzetnicima i građanima, koji su već u javnom savjetovanju, gradska uprava Ivanec izradila je i Program potpora vezan uz povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća.

>>IVANEC Programi mjera i potpora radi ublažavanja energetske krize upućeni na javnu raspravu

Njime bi sva kućanstva, koja se odluče za cjelovitu ili djelomičnu energetsku obnovu obiteljskih kuća u svrhu smanjenja potrošnje energije, od Grada mogla ostvariti pravo na povrat uloženih sredstava u visini 5 do 10% (ovisno mjeri energetske obnove koju izvode), a maksimalno do iznosa 15.000 kuna, ako korisnik izvodi više mjera.

U sljedećoj tablici prikazane su predložene potpore:

Screenshot_2022-09-23_203106.jpg

Prije no što gradonačelnik i službeno uputi Gradskom vijeću na donošenje program novih gradskih potpora, on mora proći kroz postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

Program će u javnoj raspravi biti do 5. listopada, a dotad možete slati primjedbe i prijedloge i to na propisanom obrascu koji je, zajedno s prijedlogom integralnog programa (koji sadrži i uvjete za prijavu i način dodjele sredstava) i obrazloženjem, dostupan na web stranici Grada Ivanca www.ivanec.hr – rubrika Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci