Grad Ivanec i Turistička zajednica Grada Ivanca u suradnji s udrugama i ustanovama organiziraju natjecanje u pripremi najboljih tikvenih štruklji održava se u sklopu manifestacije „Jesen u Ivancu“. Prijave traju do kraja rujna, a više informacija može se naći na internetskoj stranici Grada Ivanca.
Vrijeme: subota, 4. listopada 2025.
Mjesto: gradski park Ivanec
Rok prijave: do utorka, 30. rujna 2025.
Prijave prima: Martina Harjač, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., tel: 042 784 284, mob: 099 168 4893
Sve dodatne informacije: Ana Jagetić, mob: 091 44 04 804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.: Jelena Županić, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., mob. 095 199 0059
U slučaju kiše, manifestacija se odgađa, o novom terminu sudionici će biti pravodobno obaviješteni.
PRAVILA SUDJELOVANJA
Tko može sudjelovati:
- natjecanje je u pojedinačnoj konkurenciji, imenom i prezimenom
- dobro došle su sve sudionice i sudionici s područja grada Ivanca i svih ostalih gradova i općina, koji žele pokazati svoje umijeće u pripremi ove popularne zagorske delicije
- poželjna je osobna nazočnost natjecatelja na manifestaciji, a u slučaju nemogućnosti potrebno je osigurati zamjenu tj. predstavnika za eventualno preuzimanje nagrade i izjave medijima
Obveze sudionika:
- osigurati uzorak (3 kom. štruklji) za ocjenjivanje
- donijeti najmanje jedan protvan friško ispečenih štruklji (može i više) za degustaciju posjetiteljima, odnosno, za prikupljanje humanitarnih donacija za Zakladu Grada Ivanca
Predaja štruklji za ocjenjivanje: od 10.45 do 11.00 kod prosudbenog stola pokraj paviljona u gradskom parku; uzorci koji stignu nakon 11.00 sati neće se ocjenjivati
Ocjenjivanje: Najbolje štruklje odabrat će prosudbena komisija sastavljena od slastičara i kuhara
Nagrade: Najuspješnijim majstoricama/majstorima štruklji bit će dodijeljene prigodne nagrade organizatora i sponzora
Cilj: popularizirati starinske delicije i sačuvati recepturu njihove pripreme