IVANEC Otvoren nekadašnji prostor Retra gdje su prostore dobili mladi i druge udruge Foto: Foto: Ivan Ficko

IVANEC Otvoren nekadašnji prostor Retra gdje su prostore dobili mladi i druge udruge

VV | 14.7.2021. u 18:33h | Objavljeno u Našim krajem

U Ivancu su otvoreni novouređeni prostori koje je Grad Ivanec još u svibnju predao na korištenje Klubu mladih, ali i ostalim civilnim društvima s ivanečkog područja. Prostori su otvoreni na svečanosti u petak nastupom članova zbora KUD-a Rudolf Rajter.

- Hvala Gradu Ivancu na prostoru, ali i svim volonterima i donatorima koji su marljivo radili i pružali podršku uređenju prostora za mlade, ali i ostale organizacije civilnog društva s ivanečkog područja - istaknula je Lucija Šambar, predsjednica Kluba mladih.

7770.jpg

Uređenje prostora trajalo je proteklih mjeseci, a mladi su terasu opremili ručno izrađenim namještajem! Produktivan boravak u novouređenim prostorima mladima i drugim društvima koja će prostore koristiti poželio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

- Očekujemo da će prostor na korištenje dobitI još jedna ivanečka udruga te će time prostor u potpunosti popuniti, ali će i opravdat svoju ulogu društvenog i kulturnog centra Ivanca – istaknuo je gradonačelnik.

Zgrada nekadašnjeg kultnog kafića Retro je uređena i opremljena po najvišim standardima, a od 2019. do danas u građevinske radove i opremanje uloženo je gotovo 2,1 milijuna kuna.

Svečanost otvorenja novouređenih prostora uvodna je aktivnost u program Ljeto u Ivancu, čiji je organizator upravo Klub mladih Ivanec. Programi će se odvijati od 17. srpnja do 21. kolovoza, a u planu je mnoštvo glazbenih, sportskih i rekreativnih sadržaja, dok će najmlađi moći uživati u kino projekcijama.