Ivanec: Opsežni radovi na prilagodbi prostora za lakši pristup i kretanje članova Ivanečkog sunca

VV | 14.1.2022. u 09:04h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec investitor je opsežnih građevinskih radova koji se provode u društvenim prostorima Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Ivanečko sunce, u zgradi u Ulici Ljudevita Gaja 13 u Ivancu.

Riječ je o radovima na prilagodbi prostora potrebama članova udruge, s ciljem da im se olakša pristup i osigura nesmetano kretanje.

Konkretno, radi se na prilagodbi sanitarnog čvora za potrebe osoba s invaliditetom, o zamjeni ulaznih i unutarnjih vrata, na izvedbi pristupne rampe na ulazu u objekt itd.

Vrijednost radova je 150.600 kuna,  a financiraju iz dva izvora: 91.000 kuna osigurano je temeljem uspješne prijave Grada Ivanca na Javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, dok razliku osigurava Grad Ivanec. 

No, s obzirom na to da je u prostorima Ivanečkog sunca potrebno izvesti i druge radove, koji nisu obuhvaćeni projektom kandidiranom na javni poziv resornog ministarstva, Grad Ivanec će podmiriti i sve ostale dodatne troškove, a sve u cilju kako bi se prostori optimalno uredili za funkcionalni boravak i kretanje članova ove udruge koja okuplja najranjiviju populaciju s područja cijele bivše Općine Ivanec.

Grad je proveo natječajni postupak te radove povjerio Graditeljstvu Andrije Grabara iz Ivanca.

Inače, pripremu i prijavu projekta na javni poziv resornog ministarstva odradio je Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove.

Označeno u