IVANEC Muzej planinarstva u Noći muzeja donosi nesvakidašnju izložbu Foto: VV arhiva / ilustracija

IVANEC Muzej planinarstva u Noći muzeja donosi nesvakidašnju izložbu

Varaždinske vijesti | 24.1.2024. u 10:15h | Objavljeno u Našim krajem

Posjetitelje očekuje poseban multimedijski događaj, kakav Ivanec dosad još nije imao prilike vidjeti

Iz Grada Ivanca pozivaju sve građane da ovoga petka, 26. siječnja, dođu na Noć muzeja u Muzeju planinarstva Ivanec, koju ove godine organiziraju Grad Ivanec, Muzej planinarstva i Sveučilište Sjever u Varaždinu.

Sve koji se pridruže programu koji u novom dijela Muzeja (koji je još u gradnji) počinje u 19 sati, očekuje poseban multimedijski događaj, kakav Ivanec dosad još nije imao prilike vidjeti.

Riječ je o multimedijskoj izložbi fotografija "Letters" (u prijevodu: slova, pisma, vizualne razglednice) Roberta Gečeka, izvanrednog profesora umjetnosti i pročelnika Multimedije na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, kojima na poseban način spaja umjetnost i tehnologiju, odnosno grafički dizajn i fotografiju. Izložba će biti praćena posebnim prezentacijama.

Ova autorova izložba (a među njegovim brojnim izložbama iz Grada Ivanca posebno ističu RIO NUMBERS u Rio de Janeiru), Geček se sjajno uklapa u ovogodišnju temu Noći muzeja na nacionalnoj razini, a koja glasi - "Muzeji i nova publika".

U skladu s temom izložbe, u program Noći muzeja uključit će se i učenici zabavnom igrom "Potraga za slovima".

U Noći muzeja moći će se razgledati i izložba skulptura Darija Horbeca iz Ivanca i Željka Ilića iz Klanjca (člana DŠR Salinovec), koje ove jedinstveni umjetnici izrađuju motornom pilom. Svojom tematskom izložbom fotografija Noći muzeja pridružuje se i ivanečki fotograf Zoran Stanko.

S obzirom na turističko brendiranje Ivanca kao Planinarskog grada, i ove godine Noći muzeja pridružuju se članovi HPD-a Ivančica. U skladu s tradicijom koja je postala sastavni dio svake Muzejske noći, oni će i ovoga puta zapaliti logorsku vatru, a svi posjetitelji pozvani su da im se pridruže u pečenju jegera.

Nikako ne propustite kušati i razne domaće delicije Društva prijatelja narodnih običaja Maska Ivanec, koje će vas ponuditi kolačima, štrukljima, čvarcima, kosanom mašću i domaćim kruhom te vas zagrijati kuhanim vinom i čajem.

- Ne propustite "Noć muzeja" u Muzeju planinarstva Ivanec, u petak u 19 sati! Dobro došli! - poručuju organizatori.

noc_muzeja_muzej_planinarstva_ivanec_najava_2.jpg