Ivanec dobiva skate i biciklistički park te teretanu na otvorenom

vv | 13.9.2022. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Radovi na skate i biciklističkom parku u punom su jeku, a izvode se na površini nekadašnjeg, sada zapuštenog biciklističkog poligona (između Dječjeg vrtića i Osnovne škole).

Glavnina pripremnih radova je već obavljena (rušenje dijelastabala, uklanjanje starog, trošnog asfalta i izrada podloge). 

Postavljeni su rubnjaci, a sada slijedi polaganje opločnika (tlakavaca) na centralnim stazama. Izvest će se i kompletne instalacije (elektroenergetske, odvodnja, priključak na vodovodnu mrežu).

Kružna staza bicikliranje, skate i trčanje

Investitor je Grad Ivanec. Radovi su vrijedni 1,15 milijuna kuna i u cijelosti se financiraju iz gradskog proračuna.

9968.jpeg

-Park će raspolagati glavnom kružnom stazom pogodnom za bicikliranje, skate i trčanje, te sa sporednim, kontaktnim stazama. Također, postavit će se i slavina s pitkom vodom, a površina će se opremiti i klupama, koševima za smeće itd. Ovo je novo gradsko ulaganje u društvenu nadgradnju, čiji je cilj uređenje urbanih sadržaja za sport, rekreaciju i zabavu, odnosno za kvalitetno provođenje slobodnog vremena svih generacija – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Skate plaza

-Staze će biti obrađene posebno finim završnim slojem asfalta kako bi bile pogodne za bicikliranje i male kotače za skate, a uz njih će se postaviti rampe za skate od tvornički zaglađenog betona. Ovakav netipičan raspored rampi i smještaj uz kružnu stazu se u sportskom žargonu obično naziva skate plaza – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

9967.jpeg

Teretana na otvorenom

U sklopu parka uredit će se i teretana na otvorenom. 

Za razliku od većine drugih sličnih otvorenih teretana u Hrvatskoj, na kojima su montirane fitness sprave, ivanečka teretana bit će opremljena spravama s promjenjivom težinom izvođenja vježbi,  što je zasad, po povratnim informacijama, jedinstven primjer u Hrvatskoj.

Park će biti opremljen javnom rasvjetom s povećanim intenzitetom osvjetljenja na pozicijama rampi. 

Završetak radova očekuje se do kraja studenog pa bi, posluži li vrijeme, djeca i rekreativci mogli „uhvatiti“ još neštopogodnih dana bicikliranje, skate i vježbu na otvorenom.

Temeljem provedenog javnog natječaja izvođenje radova povjereno je Graditeljstvu Grabar iz Ivanca.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci