IVANEC Bespovratne gradske stambene poticaje koristi čak 87 mladih obitelji Foto: Grad Ivanec

IVANEC Bespovratne gradske stambene poticaje koristi čak 87 mladih obitelji

Varaždinske vijesti | 19.5.2022. u 12:15h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama ivanečkog Poduzetničkog inkubatora 17. svibnja je održana kratka svečanost na kojoj su mladim obiteljima uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Ugovore s Gradom Ivancem za dodjelu stambenih poticaja ovoga je puta potpisalo čak 19 novih korisnika. Riječ je isključivo o mladim obiteljima koje svoje stambeno pitanje rješavaju (do)gradnjom, rekonstrukcijom ili kupnjom nekretnine na području Ivanca te pritom koriste novčane potpore i benefite predviđene gradskim Programom mjera. Ovime se ukupni broj korisnika koji koriste gradske poticaje popeo na 87.

- Kao i svaki put dosad, i ovoga puta, uz korisnike s područja Ivanca, stambene poticaje koriste i novi stanovnici našega grada, a to su četiri obitelji koje se doseljavaju s područja Lepoglave i dvije s područja Donje Voće - napominju iz Grada Ivanca.

Okupljene je, u ime gradske uprave, uvodno pozdravila Irena Kresonja, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu, a nakon toga obratio im se zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

- Sama činjenica da je ovo već šesti krug potpisivanja ugovora te da gradske poticaje koristi čak 87 obitelji, govori da je ovaj program dobro „pogođen“. Njime Grad Ivanec, uz razne druge poticaje, programe i ulaganja, nastoji dati vjetar u leđa poboljšanju demografskih trendova na našem području. Iako je u svugdje u Hrvatskoj prisutan pad, u Ivancu je to ipak daleko blaže nego u okolnim sredinama, čiji je broj stanovnika pao i više od 15%. U Ivancu vlada dobra poduzetnička klima, otvaraju se nove građevinske zone, a jedna od njih je i Gmajna, gdje nove kuće grade i neki od vas. Gradnjom novih sadržaja Ivanec nastavlja poboljšavati svoj društveni život, a neki od njih (gradnja skate i biciklističkog parka) na redu su ove godine – istaknuo je, među ostalim, M. Friščić te poželio dobrodošlicu novim stanovnicima Ivanca.

- Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja i dalje ostaje otvoren svim zainteresiranim korisnicima, a sredstva za nj se neće ograničavati već će se, bude li potrebe, i povećati - napomenuli su iz Grada Ivanca.

ivanec_stambeni_poticaji_19052022_1.JPG

ivanec_stambeni_poticaji_19052022_2.jpg

ivanec_stambeni_poticaji_19052022_3.JPG

ivanec_stambeni_poticaji_19052022_4.JPG