Ivanec: Batinić najavio formiranje većine sa SDP-om, ima i potporu NS-Reformista Foto: Grad Ivanec

Ivanec: Batinić najavio formiranje većine sa SDP-om, ima i potporu NS-Reformista

Varaždinske vijesti | 2.6.2021. u 13:07h | Objavljeno u Našim krajem

Milorad Batinić, novi/stari gradonačelnik grada Ivanca i nositelj Nezavisne liste Za Ivanec, i novoizabrani zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, u utorak su kod Ribičkog doma u Ivancu održali kratku konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na rezultate proteklih lokalnih i mjesnih izbora i najavili daljnje poteze u predstojećem razdoblju.

- Upućujemo zahvalu svim građanima i biračima koji su nam poklonili povjerenje i omogućili nam da u drugom krugu izbora pobijedimo s gotovo 59% osvojenih glasova birača. Zadovoljni smo ovim rezultatom, a jednako tako i s osvojenih 6 od ukupno 15 vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću Ivanec (5 mjesta osvojio je HDZ, SDP 2, a NS-Reformist te HNS i partneri pod jedan vijećnički mandat) – izjavio je Batinić.

- Posebno smo zadovoljni i rezultatima izbora za vijeća mjesnih odbora: od ukupno 164 člana vijeća MO-a, naša Nezavisna lista dobila je čak 78 vijećnika (HDZ je dobio 56 članova vijeća MO-a, Narodna stranka – Reformisti 20, dok su SDP i HNS i partneri dobili po 5 članova) – istaknuo je M. Batinić.

- Temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji s Gradskom organizacijom SDP-a Ivanec i potporom koja nam je načelno izražena od Narodne stranke – Reformista, u Gradskom vijeću nastojat ćemo formirati većinu koja će nam omogućiti kontinuitet u radu na način da nastavimo s provedbom i dovršetkom već započetih projekata te otvaranjem novih. Sa SDP-om smo već surađivali i zajedno obnašali vlast u Ivancu i u proteklim mandatima i ta je suradnja uvijek bila korektna. Uvjeren sam da će tako biti i u ovome mandatu, to više što nam se dio programskih odrednica podudara, odnosno, težimo realizaciji istih projekata – izjavio je Batinić te konstituirajuću sjednicu novog saziva Gradskog vijeća najavio za idući tjedan.

- Ono što želim poručiti svim građanima i svim stranačkim opcijama je sljedeće: Kampanja je prošla. Sve što je bilo ružno i nekorektno mora se zaboraviti. Gradsku upravu čeka golem posao. Gradski projekti realno su postavljeni i sve ono što ovisi isključivo o Gradu i gradskom proračunu, bit će realizirano. U mnogim, kapitalnim projektima Grad je vezan uz EU fondove i vjerujem da će država uspjeti povući dogovorene milijarde i raspisati natječaje na koje će Grad moći kandidirati već pripremljene projekte – naglasio je gradonačelnik.

Medijima se obratio i novi zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

- Hvala svima koji su dali glas za kombinaciju iskustva i mladosti! U gradsku politiku s ovim su izborima ušli i mladi kadrovi, koji sa sobom donose novu energiju i uvjeren sam da će ovaj moment u predstojećem vremenu rezultirati svježim idejama i novim projektima. Moj fokus rada bit će svi programi usmjereni prema mladima, poboljšanju kvalitete njihova stanovanja i društvenog života, ali i otvaranje novih građevinskih zona i urbana izgradnja. U g. Batiniću imam iskusnog mentora, jednako kao i u gradskim pročelnicima koji su me već počeli uvoditi u specifičnosti posla gradske uprave – naglasio je novi zamjenik gradonačelnika M. Friščić.

Označeno u