Gradski park u Ivancu pretvara se u velik zabavni park s besplatnim sadržajima za namlađe Foto: Grad Ivanec/ilustracija

Gradski park u Ivancu pretvara se u velik zabavni park s besplatnim sadržajima za namlađe

Grad Ivanec/vv | 18.6.2023. u 17:35h | Objavljeno u Našim krajem

Brojni koncerti i druga glazbena događanja, dječje manifestacije, kino projekcije i komedije, popularni zabavni sadržaji, vjerske i javnozdravstvene akcije u organizaciji Grada Ivanca, udruga i ustanova, sve zajedno više od njih 50, čine nikad bogatiji program kojim se Ivančani i stanovnici svih ostalih naselja uključuju u tradicionalno vesele proslave Dana grada.

Središnji programi održavat će se upravo u tjednu od 19. do 25. lipnja. Već od ponedjeljka cijeli će gradski park biti pretvoren u velik zabavni park u kome će djeca i mališani cijeli tjedan besplatno moći koristiti za igru „napuhance“ svih vrsta, bazenčiće i druge površine za igru. Reputaciju Ivanca kao Planinarskog grada i ove će godine pratiti montirani zip line u parku, kojim će se djeca, uz pomoć ivanečkih speleologa, sigurno moći voziti od stabla do stabla.

11493.jpg

Cijeli je niz sadržaja u programu ovoga tjedna: oproštaji mališana od dječjih vrtića Ivančice i Bambi, postavljanje male slobodne kućice za knjige, kušanje Kukuljevićevih kolačića itd.

Jedan od središnjih sadržaja svakako će biti i svečanost u povodu Dana grada u utorak, 20. lipnja, nakon koje će se proslava nastaviti na Kinotrgu, uz koncert Ante Gelo banda i Alena Đurasa.

U subotu, 24. lipnja, slijedi najpopularnija manifestacija – Ivanečki kotlić, natjecanje u kuhanju gulaša u kotliću. Interes je ogroman, do petka se prijavilo blizu 50 ekipa! Kotlić je i ove godine humanitarnog karaktera, a svi prikupljeni dobrovoljni prilozi bit će donirani Zakladi Grada Ivanca.

Veselje navečer bit će nastavljeno uz Čarobnjake i Darija Mijatovića te uz Elvis Real Tribute Show na velikoj bini na gradskoj špici. Svečanosti se nastavljaju i u nedjelju, otvaranjem novouređenog planinarskog križnog puta na Ivančicu i tradicionalnom misom na vrhu planine, dok će navečer u župnoj crkvi biti svečana misa u čast zaštitnika Ivanca sv. Ivana Krstitelja.

Cijelog tjedna održavat će se i razne druge dječje, sportske i zabavne manifestacije s besplatnim kino projekcijama u ivanečkome Kinu. I tu se neće stati, jer programi se nastavljaju i nakon 25. lipnja, novim sadržajima.