Ivančani potpisuju peticiju, pridružuju im se i građani Lepoglave i okolnih općina Foto: Grad Ivanec

Ivančani potpisuju peticiju, pridružuju im se i građani Lepoglave i okolnih općina

Varaždinske vijesti | 25.2.2022. u 12:03h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je ministar pravosuđa i uprave izvan snage stavio odluku o održavanju ivanečkog referenduma o pripajanju ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda d.o.o. Varkomu d.d. Varaždin i dovozu komunalnog otpada iz Grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina Varaždinske županije u Jerovec, u Ivancu je 23. veljače počelo potpisivanje peticije.

U potpisivanju peticije protiv pripajanja ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda d.o.o. Varkomu d.d. Varaždin i protiv dovoza komunalnog otpada iz Grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina Varaždinske županije u Jerovec, građanima Ivanca danas su se pridružili i mještani općine Donja Voća.

Potvrdila je to i načelnica Sanja Kočet.

- Pozivamo sve građane da peticiju danas potpišu u prostorijama Općine Donja Voća, do 15 sati. To će moći učiniti i cijeli sljedeći tjedan, a razmatramo i opciju da angažiranjem volontera građanima osiguramo i mogućnost da peticiju potpišu i u poslijepodnevnim satima – izjavila je načelnica.

Naime, kako pojašnjavaju iz Grada Ivanca, i Općina Donja Voća suvlasnik je Ivkom-voda d.o.o., pa bi pripajanjem njihove imovine (vrijedne oko 100 milijuna kuna) Varkomu i ona bila direktno na gubitku, a usto bi izgubila svaki utjecaj na budući razvitak vodoopskrbe i odvodnje na svom području. To više što Ivkom-vode u Rijeci Voćanskoj provode vodoopskrbni projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna.

- Također, Općina Donja Voća dioničar je Ivkoma d.d., koji upravlja deponijem u Jerovcu. Dovozom tzv. varaždinskog smeća na jerovečki deponij, on bi se zatrpao za najviše godinu i pol dana pa bi se i ova općina mogla naći u poziciji da više nema kamo odlagati svoj komunalni otpad - napominju iz Grada Ivanca.

- Ocijenivši da su interesi svim općinama zajednički, a to je oduprijeti se odlukama državnih struktura koje idu na štetu svih građana, i Općina Donja Voća pozvala je svoje građane na potpisivanje peticije - dodali su iz Grada Ivanca, uz napomenu da i u Lepoglavi od sutra ujutro također kreće potpisivanje peticije, a prikupljanje potpisa u susjednom gradu pokreću, naveli su iz Grada Ivanca, dva oporbena gradska vijećnika.

Potpisivanje peticije počelo je u srijedu 23. veljače i traje 10 dana, a peticiju je u Ivancu moguće potpisati na štandovima na gradskoj špici i na tržnici, na štandu kod Lidla, a iz Grada Ivanca su najavili da će se potpisi prikupljati i u svim mjesnim odborima i u svim naseljima na administrativnom području grada, od vrata do vrata, zatim na zborovima građana, na mjesnim trgovima, u društvenim domovima i sl.

- Pozivamo sve građane Ivanca, ali i susjednih gradova i općina, da dođu i potpišu peticiju - poručili su iz Grada Ivanca, navodeći da je već prvog dana potpisivanja, u samo četiri sata, gotovo 1.000 građana reklo "jasno i glasno NE" pripajanju ivanečkih vodovoda i Ivkom-voda varaždinskom Varkomu i deponiranju otpada iz Grada Varaždina i 12 okolnih gradova i općina u Jerovcu.

- Velik odaziv potpisivanju peticije, kojom građani izražavaju svoju volju o tematici za koju smatraju da su itekako pozvani da sami o njoj odluče, a ne da im, bez da ih itko išta pita, sudbinu kroji netko izvana, ujedno je i vrlo rječita poruka naroda na odluku resorna ministarstva o poništenju referenduma. Posebno veseli što su, uz građane Grada Ivanca, potpisati peticiju u Ivanec došli i građani Lepoglave, Bednje, Klenovnika i Donje Voće te Maruševca - priopćili su iz Grada Ivanca.

peticija_ivanec_6.png

peticija_ivanec_1.jpg

peticija_ivanec_2.jpg

peticija_ivanec_3.png

peticija_ivanec_4.png

peticija_ivanec_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci