Ivan Bačan i Josip Kranjčić "vatrogasni veterani" DVD-a Petrijanec

Varaždinske vijesti | 8.2.2018. u 13:55h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi DVD-a Petrijanec su u nazočnosti mnogobrojnih gostiju u subotu, 3. veljače, održali redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine.

Nakon podnijetog izvješća o radu u protekloj godini te plana rada za ovu godinu, uručena su priznanja članovima društva s najdužim stažem u DVD-u. Nikola Telebar i Ivica Šantalab primili su spomenice za dvadeset godina, Zdravko Škrinjar za četrdeset godina, a Franjo Žmegač za pedeset godina rada u vatrogasnoj organizaciji.

Spomenice "vatrogasni veteran" primili su Ivan Bačan i Josip Kranjčić, a u društvo je primljen i jedan novi član - Valentino Bencek.

Također su podijeljene zahvalnice pojedincima i organizacijama koji su u protekloj godini dali svoj doprinos radu DVD-a Petrijanec. Uz mnogobrojne goste iz okolnih prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava sjednici je nazočilo i pet društava iz susjedne Slovenije uključujući i PGD Desenci s kojima su petrijanečki vatrogasci prije trideset osam godina potpisali povelju o bratimljenju.

U ime VZO Petrijanec prisutnima se obratila predsjednica Nataša Šincek koja je skrenula pažnju na problem s kojim se suočava sve više vatrogasnih organizacija, a to je odlazak članova na rad u inozemstvo. Upravo iz tog razloga je u DVD-u Petrijanec krajem prošle godine došlo do promjena u vodstvu i tijelima upravljanja. Budući da je sjednica održana za vrijeme raznih fašničkih priredbi, prije samog kraja službenog dijela, nazočnima su se predstavili članovi skupine "Petrajnski kurent".

Označeno u