Refomisti iz Trnovca Bartolovečkog za sigurnije pješačke prijelaze

VV | 16.2.2021. u 18:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Članovi Reformista Općinske organizacije Trnovec Bartolovečki dali su prijedlog Županijskoj upravi za ceste Varaždinske županije za provedbu aktivnosti koje bi povećale sigurnost pješaka u prometu, a odnosi se na rekonstrukciju pješačkih prijelaza u Trnovcu, u Bartolovečkoj ulici ispred Osnovne škole Trnovec i Pošte te Novoj ulici kod dječjeg igrališta.

Navedenu lokaciju obišli su Zdravko Hudler, predsjednik Općinske organizacije ReformistaTrnovec Bartolovečki, Verica Vitković i druge članice organizacije.

Iako su pješački prijelazi označeni, problem uočljivosti pješaka usko je vezan uz nesmotrenost i prebrzu vožnju vozača motornih vozila, što pješake izlaže većoj opasnosti po život i zdravlje u odnosu na druge sudionike u prometu.

Kako bi se povećala sigurnost prelaska preko pješačkog prijelaza za sve dobne skupine, a ponajviše djecu i umirovljenike koji čine najugroženije skupine u prometu, inicijativu je podržao i Krešimir Horvat, predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, a konačno rješenje očekuje se u skorom roku u vidu jačeg označavanja pješačkih prijelaza i blokade mogućnosti prebrze vožnje.