I TOGA IMA Svadba na Varaždin Bregu, nakon dojave susjeda, pretvorila se u noćnu moru

Maja Grbić Alimanović | 10.12.2018. u 12:48h | Objavljeno u Našim krajem

Da se jedan od najljepših događaja u životu može pretvoriti u noćnu moru, uvjerio se mladi bračni par, koji je ljetos imao svadbu u ugostiteljskom objektu na Varažding Bregu. Taman kad su se najbolje raspoložili, okupljeni su ostali nemalo iznenađeni kada su se među njima našli djelatnici PU varaždinske, tražeći od glazbenog sastava da svira tiše ili da potpuno prestane s glazbom.

Policajci su zaprijetili, kako tvrdi mladi bračni par, koji danas živi u Njemačkoj, i prijavom, ukoliko se ne stišaju, budući da svadba nije prijavljena, točnije glazba je prelazila zakonom dopuštenu granicu. Nakon toga, uzvanici su počeli odlaziti s proslave, a mladenci su ostali - razočarani. Za sve to danas ponajviše prozivaju vlasnike restorana, koji im nisu rekli da imaju problema s policijom i susjedom, koji ih prijavljuje zbog buke. Međutim, ne uvijek, budući da smo razgovarali s drugim parom, koji je također ljetos imao svadbu u istome restoranu i sve je prošlo bez ikakvih problema, iako su i oni imali bend, koji je svirao u istom šatoru restorana u kojem termine valja osigurati mjesecima unaprijed.

U restoranu priznaju da su imali problema sa susjedom, ali i naglašavaju da do prije opisanog incidenata više ne bi trebalo dolaziti jer je Općina Gornji Kneginec, na čijem je području smješten restoran, nedavno donijela Odluku o dozvoljenom prekoračenju najviše dopuštene razine buke. Sličnu odluku ima i Grad Varaždin, a odnosi se na vrijeme održavanja Špancirfesta.

Dokumentom su određena područja na kojima je dopušteno prekoračenje buke u slučaju održavanja javnih skupova i organiziranja razonode, zabavnih i športskih priredbi, a odnosi se na dane uoči blagdana, blagdane, petke i subote, i to u vremenu najdulje do 4 sata iza ponoći. U Općini ističu da Odluka o dozvoljenom prekoračenju buke nije donesena samo zbog jednog objekta, nego za sve ugostiteljske objekte i prostore na području Općine, a na kojima se organiziraju događanja koja uključuju glasnu glazbu. Osim nekoliko javnih prostora na području Općine, kao što su trgovi, vatrogasni i društveni domovi, tako se Odluka odnosi i na tri ugostiteljska objekta; “Zlatne gorice”, “Hotel La’Gus” i “Varaždinbreg” (kod Češljaša).

Više o svemu doznajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u