I ove godine božićnice umirovljenicima u Novom Marofu, evo rasporeda... Foto: VV arhiva / ilustracija

I ove godine božićnice umirovljenicima u Novom Marofu, evo rasporeda...

Varaždinske vijesti | 9.12.2023. u 09:11h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof i ove godine pomaže svojim umirovljenicima pa su u gradskom proračunu osigurana sredstva za isplatu božićnica umirovljenicima s najnižim primanjima.

Imovinski cenzus određen je u iznosu od 340 eura pa će božićnice tako biti isplaćene svim umirovljenicima koji primaju mirovine čiji iznos (hrvatske i inozemne) ne prelazi 340 eura mjesečno.

Podjela božićnica bit će od 11. do 15. prosinca po utvrđenom rasporedu prema prebivalištu.

Da bi ostvarili pravo na božićnicu, svi zainteresirani umirovljenici su dužni sa sobom donijeti: osobnu iskaznicu, OIB i odrezak od isplate mirovine ili bankovni izvod (za listopad ili studeni 2023). Božićnice će se dijeliti u iznosu od 30,00 eura po umirovljeniku.

Pravo na božićnicu ostvaruju i korisnici zajamčene minimalne naknade uz predočenje dokaza (rješenje, bankovni izvod i slično).

Umirovljenici koji su spriječeni preuzeti božićnicu u navedenom terminu prema utvrđenom rasporedu prema prebivalištu, božićnicu će moći podići u razdoblju od 18. do 21. prosinca 2023. godine u Gradu Novom Marofu na adresi Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, I. kat, soba 6.

novi_marof_raspored_podjele_bozicnica_prosinac_2023.jpg