I općinski vijećnici Maruševca pozvani da mirnim okupljanjem ukažu na stanje lokalnih cesta

MGA/VV | 16.11.2019. u 13:34h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem pozvao je općinske vijećnike da se pridruže mirnom okupljanju mještana u nedjelju na Gredi u 14 sati.

Na Facebooku je pokrenuta zatvorena grupa mještana koji se sutra planiraju okupiti na prometnici kod rotora na Gredi kako bi upozorili nadležne institucije na stanje prometnica nakon započetih radova.

Okupljanje se organizira u nedjelju, 17. studenog, s početkom u 14:00 sati na lokaciji kod rotora na Gredi ispred poljoprivredne trgovine.

Ovim mirnim skupom mještani će iskazati nezadovoljstvo stanjem prometnice na relaciji Greda - Donje Ladanje nastalog zbog građevinskih radova, a koje stanje nije sanirano, a niti nema naznaka da bi uskoro moglo biti sanirano, a kamoli asfaltirano, pa su na prometnici duboke rupe, kamenje, neravni prijelazi, čime se uništavaju vozila, posebno za kišnoga vremena kad se rupe napune vodom i ne vidi se dubina dok se ne osjeti pod kotačima, kada je već kasno, upozoravaju mještani.

Prometnicom se kreću i pješaci i biciklisti, što je izuzetno opasno, jer se vozi naizmjenično lijevim, pa desnim trakom.

- Na FB je dana 12.11.2019. osnovana zatvorena grupa pod nazivom Aglomeracija Maruševec, koju je od sinoć u 19 sati do danas u 13 sati popunilo 600 članova, što dovoljno govori o količini nezadovoljstva, a anketu nazočnosti skupu dosada je potvrdilo 120 članova. Javno okupljanje će se odvijati na način da će mještani uz cestu napraviti špalir (lanac) kako bi ukazali na opasnost ceste i neadekvatnu prometnicu zbog velikih rupa i neravnina koje ugrožavaju živote vozača, biciklista i pješaka koji se kreću prometnicom. Cesta je uništena u postupku kopanja i postavljanja cijevi radi aglomeracije i proteže se u ukupnoj dužini od Grede do Donjeg Ladanja. Od nadležnih u Općini Maruševec ne možemo dobiti nikakve informacije da li će se išta poduzeti po pitanju sigurnosti mještana i svih korisnika ovakve prometnice. Nakon ove akcije, ukoliko nećemo dobiti nikakve informacije niti će se poduzeti sve za sigurnost ljudi na cestama, spremni smo blokirati i cestu - poručuju organizatori okupljanja.

Organizatori okupljanja kažu da će okupljanja biti, čak i ako bude kiše.

- Samo tražimo informacije. Padne li kiša, možda će nas biti manje, ali će biti okupljanja - poručila je organizatorica.

Označeno u