I na području općine Maruševec otvorena dječja igrališta Foto: Općina Maruševec

I na području općine Maruševec otvorena dječja igrališta

Varaždinske vijesti | 6.5.2020. u 09:45h | Objavljeno u Našim krajem

Prestankom važenja Odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta kao protuepidemijske mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od utorka su otvorena dječja i otvorena sportska igrališta na području Općine Maruševec.

Stožer civilne zaštite Općine Maruševec naložio je poduzeću MARKOM otvaranje svih dječjih igrališta i sportskih terena koja uređuje. Usput će se provesti i pregled sprava i ostale opreme na istima te će od utorka sva igrališta na području općine biti otvorena i spremna primiti svoje korisnike, a u međuvremenu Općina Maruševec uredila je još jedno dječje igralište na lokaciji kod stare zgrade Općine.

Općina Maruševec korisnicima, roditeljima i djeci upućuje preporuku da se i dalje pridržavaju važećih općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama, poglavito onih koje se odnose na osobnu higijenu i održavanje socijalne distance.

Osim toga, početkom tjedna započeta je 2. faza relaksacije mjera vezanih uz trenutnu epidemiološku situaciju na području Općine Maruševec koje će se provoditi sukladno nacionalnim mjerama, uputama i preporukama, najavljenima od strane Vlade Republike Hrvatske.

U drugom krugu popuštanja mjera se:

- omogućuje rad svih poslovnih subjekata koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera (pr. frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri…)
- započinju s radom javni zdravstveni sustav u punom opsegu, osim iznimki u skladu s mjerama Ministarstva zdravstva
- započinje s radom privatni zdravstveni sustav, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera

Stožer civilne zaštite Općine Maruševec apelira na sve građane na pridržavanje preporučenih protuepidemioloških mjera, kao i da prate upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje će se donositi u danima pred nama, te da i dalje postupaju odgovorno i savjesno prema svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.