Humanitarna akcija: Djeci hrvatskih branitelja uručeni poklon-bonovi za kupnju školskog pribora Foto: pixabay/ilustracija

Humanitarna akcija: Djeci hrvatskih branitelja uručeni poklon-bonovi za kupnju školskog pribora

vv | 21.8.2022. u 11:49h | Objavljeno u Našim krajem

U braniteljskom prostoru Gajeve ulice u Ivancu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec priredila je prigodnu, skromnu, svečanost uručivanja poklon-bonova dvjema kćerkama hrvatskih branitelja, iz Osečke i Ivanca.

Uz članove predsjedništva Vladimira Friščića, Martina Lukavskog, Zvonimira Grđana i Ljudveka Cikača, te djecu i njihove roditelje, događaju su nazočili i ivanečki dogradonačelnik Marko Friščić, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras.

udvdr_donacija_pribora_22_2.jpg

Temeljem odluke predsjedništva, za razliku od prošle godine kada su djeci darovani poklon-paketi, ove im je uručen bon u iznosu od 350,00 kuna, u kojem su si iznosu, po svojim željama i potrebama, mogu kupiti školske potrepštine u Knjižari Friščić, s kojom Ogranak ima dugogodišnju uspješnu i kvalitetnu suradnju.

U uvodnom obraćanju Ljudvek Cikač je istaknuo da je ovo jedna u nizu humanitarnih akcija koje organiziraju i u kojima se vodi briga o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, sa željom da im barem malo olakša svakodnevicu.

Pohvalivši ovu akciju, podsjetivši da i Grad Ivanec na više pomaže roditeljima i učenicima, Marko Friščić je istaknuo da on, kao pripadnik mlađe generacije, iznimno poštuje žrtvu hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i svjestan je da su najzaslužniji za samostalnu Hrvatsku.

Zdenko Đuras se složio s dogradonačelnikovim riječima, te dodao kako ga raduje što se ivanečki dragovoljci i veterani imaju inovativnosti u svome radu i uvijek iznenade s nečim drugačijim.

udvdr_donacija_pribora_22_3.jpg

Potom je bon Lari, kćeri Roberta Gotala, prerano preminulog vukovarskog branitelja iz Ivanca, uručio dogradonačelnik Friščić, a Lani Brežnjak iz Osečke, kćeri Stjepana, pripadnika 2. ivanečke Bojne 104. Brigade, predsjednik Gradskog vijeća Ivanca Đuras.

udvdr_donacija_pribora_22_5.jpg

Po prijemu bonova, obratile su se i obitelji Gotal-Marković i Brežnjak, te izrazile zahvalnost na donaciji, nakon čega je uslijedilo kratko druženje uz manje ili više vezane teme.

Grad Ivanec je i ove godine, sa značajnijim sredstvima no dosad, podržao tri projekta UDVDR Ogranak Ivanec, i upravo je tako nešto razlog da se sredstva osigurana donacijama i članarinama mogu usmjeriti na druge aktivnosti, među kojima je humanitarna djelatnost jedna od najvažnijih.   

- Hvala obiteljima Gotal-Marković i Brežnjak na suradnji, želimo djeci puno uspjeha u obrazovanju. Jednako tako hvala i dogradonačelniku Marku Friščiću i predsjedniku Gradskog vijeća Ivanca Zdenku Đurasu na dolasku, a posebice na lijepim riječima, čime su uveličali ovaj događaj i pokazali da poštuju naš trud i zalaganje za poboljšanje statusa hrvatskih branitelja i njihovih obitelji u našemu društvu - istaknuli su u UDVDR Ogranak Ivanec