HRVATSKI BRANITELJI 2. Memorijal sjećanja Josip Solina – Josip Krtanjek – Jerovec 2020

MGA/VV | 5.9.2020. u 12:33h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu, 10. listopada, u spomen na dvoje preminulih hrvatskih branitelja održat će se „2. Memorijal sjećanja Josip Solina – Josip Krtanjek – Jerovec 2020“, odlučeno je na sjednici Organizacijskog odbora održanoj u Jerovcu.

Memorijal će započeti u 16 sati odavanjem počasti na posljednjim počivalištima Soline i Krtanjeka na groblju u Kamenici, a potom će u 17 sati na igralištu u Jerovcu biti upriličena svečanost otvaranja malonogometnog turnira, koji će ove godine biti pozivni, uz sudjelovanje četiri momčadi i pridržavanje svih propisanih edpidemioloških mjera.

Početak turnira je u 17:30 sati, a završnica je planirana je za 19:30 sati, nakon čega će se uručiti nagrade najboljim ekipama i pojedincima. Pobjednik premijernog izdanja malonogometnog turnira, održanog prošle godine je ekipa Željeznice.

Organizatori memorijala su kolege Soline i Krtanjeka iz 7. Gardijske brigade Puma i Mjesni odbor Jerovec, a suorganizator Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec.

Josip Solina rodom je iz klenovničkog naselja Dubravec, zaselka Tiglin kod Jerovca, ratni je pripadnik 104. Brigade HV i 7. GBR Puma, a poginuo je 18.10.2000. u prometnoj nesreći na službenom zadatku. Josip Krtanjek rodom je iz Jerovca, ratni je pripadnik 7. Gardijske brigade Puma, a iznenada je preminuo 24. lipnja 2017. godine.