Hranić u mreži projekta "Gradimo Europu s lokalnim dionicima" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Hranić u mreži projekta "Gradimo Europu s lokalnim dionicima"

VV | 22.8.2022. u 14:33h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Vidovec i član Predsjedništva Europskog odbora regija Bruno Hranić član je mreže projekta "Gradimo Europu s lokalnim dionicima“. Riječ je o projektu koji stvara europsku mrežu lokalno izabranih političara s ciljem predstavljanja EU kroz, do sada, nezabilježen savez između europske i lokalne razine upravljanja.

Mrežu "Gradimo Europu s lokalnim dionicima“ predložio je Europski parlament 2021. godine, a ona je usredotočena na poboljšanje mogućnosti lokalnih čelnika i vijećnika da komuniciraju o europskim pitanjima na lokalnoj razini.

Navedeni projekt lokalnim političarima omogućava suradnju i širenje informacija o pitanjima EU koja se tiču lokalnog stanovništva. Projekt pomaže povećanju angažmana i poticanju rasprava o budućnosti Europe dok je krajnji cilj podupiranje stvaranja istinske europske javne sfere.

- Kao član mreže vidovečki načelnik redovito će sudjelovati u raspravama s članovima svoje izborne jedinice ili lokalnim medijima o političkim inicijativama te mjerama koje provodi EU, imat će povlašteni pristup službenim izvorima komunikacije EU na nacionalnim jezicima, komunikacijskom materijalu, seminarima na internetu i izvan njega te drugim oblicima informacija koji omogućuju interakciju s građanima kao i pristup mnoštvu europskih mreža na lokalnoj razini, uključujući otprilike 430 EUROPE DIRECT centara prisutnih u gotovo svim regijama EU - navode iz Općine Vidovec.

Uz navedeno, kao član mreže dobiva priliku da bude, kada je to moguće, pozvan u posjete europskim institucijama.