HNS Vinica: "Ne slažemo se s uvođenjem kolektivnog godišnjeg odmora u dječji vrtić" Foto: HNS Vinica

HNS Vinica: "Ne slažemo se s uvođenjem kolektivnog godišnjeg odmora u dječji vrtić"

Varaždinske vijesti | 7.1.2022. u 09:30h | Objavljeno u Našim krajem

- S obzirom na najavljene izmjene u radu dječjeg vrtića Vinica, nikako se ne možemo složiti s jednom donesenom odlukom - uvođenjem kolektivnog odmora - priopćili su iz viničkog HNS-a.

- Naime, ustanova predlaže uvođenje kolektivnog godišnjeg odmora u trajanju od tri tjedna, gdje bi isti zaposlenici koristili posljednjeg tjedna srpnja te dva tjedna u kolovozu. Svakako razumijemo kako u ljetnim mjesecima vrtić radi smanjenim intenzitetom, s obzirom da i roditelji djece koriste godišnji odmor te istu ne ostavljaju na skrb vrtiću, no ne možemo reći da ne postoji potražnja za korištenjem vrtića - naveli su.

- Također, ističemo kako naročito cijenimo sve zaposlenike, njihov trud i rad koji ulažu u odgoj naše djece, no provođenje ovakve odluke stavilo bi u izrazito težak i nepovoljan položaj roditelje koji ne mogu koristiti godišnji odmor u periodu kojem to želi uvesti dječji vrtić. Obzirom na smanjen intenzitet rada u ljetnim mjesecima, predlažemo uvođenje anketnog pitanja roditeljima o njihovom korištenju godišnjeg odmora, kako bi se rad odgojno-obrazovne ustanove mogao lakše organizirati u tom periodu, a korisnici usluga ne bi ostali uskraćeni za iste. Jednako tako, zaposlenici ne bi ostali uskraćeni za svoj godišnji odmor i mogli bi ga koristiti u željenom terminu. Apeliramo na izmjenu donesene odluke kako ne bi viničke roditelje doveli u poziciju da svoju djecu upisuju u vrtiće koji rad organiziraju na drugačiji način ili ih nepotrebno financijski oštetili plaćanjem privatne skrbi u periodu u kojem vrtić ne radi - stoji u priopćenju HNS-a Vinica.