HNS: "Poštivanje zakona da, ali neprihvatljivo je bilo kakvo podizanje cijena odvoza otpada" Foto: HNS Varaždinske županije

HNS: "Poštivanje zakona da, ali neprihvatljivo je bilo kakvo podizanje cijena odvoza otpada"

Varaždinske vijesti | 1.2.2022. u 12:40h | Objavljeno u Našim krajem

- HNS Varaždinske županije želi naglasiti kako će njegovi načelnici i gradonačelnici prihvatiti pravne regulative u smislu ispunjavanja zakonskih obveza u zadanom roku, no želimo istaknuti kako je potrebno temeljito provesti istraživanje i analizirati sve moguće čimbenike u kontekstu pronalaska adekvatnog rješenja za naše građane - priopćio je Marijan Škvarić, v.d. predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

- Usvojena Odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada stupa na snagu u travnju 2022. godine pa će shodno time naši načelnici i gradonačelnik dati zadaću Čistoći da u periodu od maksimalno 2-3 mjeseca pokuša pronaći rješenje za racionalizaciju poslovanja. Smatramo kako povećanje cijena odvoza otpada u trenutku sveopće inflacije u državi i sve većeg udara na džep građana neprihvatljivo te zasigurno postoje druga rješenja kao što je racionalizacija poslovanja od strane Čistoće - što će u konačnici dovesti do smanjenja financijskog opterećenja za građane - ističe Škvarić.

- Građani ne smiju biti talac političkih prepiranja i manipuliranja, oni žele sposobne i odlučne vijećnike i političke predstavnike koji se bori za njihove interese uvažavajući trenutnu ekonomsku i društvenu situaciju u državi. HNS Varaždinske županije uvijek je isticao kako mu je čovjek na prvome mjestu, a u ovom slučaju neprihvatljivo je bilo kakvu podizanje cijena – poštivanje zakona da, ali uvažavajući brigu za bolji život i standard naših građana - poručio je Škvarić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci