HNS-ovci s mještanima u Zbelavi razgovarali o gorućim problemima Foto: HNS

HNS-ovci s mještanima u Zbelavi razgovarali o gorućim problemima

HNS/vv | 14.2.2023. u 18:35h | Objavljeno u Našim krajem

Predsjedništvo HNS-a grada Varaždina susrelo se s mještanima mjesnih odbora Zbelava i Kućani

Nakon prvog susreta s građanima u Mjesnom odboru u Gojancu, gdje je najavljena predizborna kampanja za izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždina, predsjedništvo varaždinskog HNS-a održalo je drugi sastanak s mještanima, za mjesne odbore Zbelava i Kućani.

Predsjednik gradske organizacije HNS-a Igor Klopotan istaknuo je kako ovakvim okupljanjima u prigradskim naseljima artikuliraju svoje ideje i otvaraju se prema građanima.

- Doznali smo jako puno o problemima na terenu s kojima se građani nose već godinama i definitivno ćemo ih sve uvrstiti u naš predizborni program. Problem nad problemima u Kućanima i Zbelavi su definitivno bale. Ja sam jasno rekao tu pred građanima, ako uđemo u gradsko vijeće, a ući ćemo, spremni smo odmah podržati rješenje za bale, uz uvjet da je zakonito i provedivo u 2023. godini. Vrijeme je da se bale maknu, a da se zemljište stavi u funkciju – naglasio je Klopotan.

Istaknut je i problem gradskog linijskog prijevoza i njegove učestalosti i nedostupnosti, a problem je i broj vozila kojim se obavlja prijevoz, kao i broj prodanih karata, koji je sad puno manji, a bivši koncesionar mjesečno je prodavao preko 13.000 karata. Predsjednik županijskog HNS-a, Krunoslav Lukačić, osvrnuo se na problem i njegovo rješenje koje će izabrani vijećnici HNS-a tražiti u gradskom vijeću. Prezentiran je i projekt županijskog linijskog cestovnog prijevoza.

HNS-ov saborski zastupnik Predrag Štromar u razgovoru s građanima je, kako kaže, doznao za brojne komunalne probleme, a kao iznenađujući podatak navodi kako je u Kućanu u protekle četiri godine napravljeno tek 20 metara asfalta.

- Neke stvari koje su obećavane uopće nisu odrađene, nogostupi nisu napravljeni, a to je jako bitno za sigurnost u prometu, posebice djece - navodi Štromar te dodaje kako je za rješavanje ovakvih naizgled malih, ali bitnih pitanja, potreban snažniji politički angažman.

- Očito neki vijećnici ne znaju za te probleme prigradskih naselja. Čuli smo da su najveći problem bale i smeća, koje je interesantno, baš u ovom južnom dijelu grada. Siguran sam da ćemo ući u Gradsko vijeće i da ćemo biti taj faktor koji će inzistirati da se što prije riješe bale po najbržem mogućem postupku i da otvorimo prostor za novo zemljište, za nove poduzetnike i nova radna mjesta. HNS je riješio već 50 posto problema kada je zaustavio baliranje novog otpada - zaključio je Štromar.