Gradu Ivancu za educiranje građana o gospodarenju s otpadom oko 285.000 kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.7.2018. u 15:46h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Gradu Ivancu je dostavilo Odluku o financiranju projekta educiranja građana o održivom gospodarenju otpadom kojom mu je za provedbu odobreno bespovratnih 285.143,44 kuna iz EU Kohezijskog fonda.

Novčana sredstva Gradu se dodjeljuju za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, u sklopu Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014. – 2020.

Kao što govori i sam naziv projekta, cilj aktivnosti jest sveobuhvatno informiranje i organizirana edukacija građana o pravilnom odlaganju i održivom gospodarenju otpadom, a sve u cilju smanjenja količina otpada koje se sada odlažu na deponije.

Prema odobrenom projektu i terminskom planu, sustavne edukacijske aktivnosti na području Ivanca počet će 1. rujna ove godine, a odvijat će se do srpnja 2019.

U tom razdoblju bit će proveden niz aktivnosti kojima će biti obuhvaćene sve ciljne skupine, od građana u mjesnih odborima do učenika u školama i mališana u dječjim vrtićima.

Edukacije će se provoditi putem obaveznih i preporučenih aktivnosti kao što su, npr., javne tribine i skupovi u mjesnim odborima, specijalizirane radijske emisije, TV spotovi, plakati i brošure. Bit će tiskani i informativni leci i plakati namijenjeni građanima, učenicima i mališanima, a kako bi se djeca od najranije dobi senzibilizirala za odgovorno postupanje s otpadom, za njih će biti priređeni edukativni kostimirani igrokazi i predstave.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 335.462,88 kuna, od čega je navedenih 285.143,44 kuna ili 85 posto iz EU fondova, dok ostatak od 15 posto ili 50.319,44 kuna financira Grad Ivanec.