Gradonačelnik Novog Marofa radi na ponovnom oživljavanju nekadašnjeg BBS-a

| 4.11.2015. u 15:33h | Objavljeno u Našim krajem

Nekadašnju poznatu tvornicu u Podrutama, danas BBS d.o.o. u stečaju, posjetila je, pod vodstvom novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača, delegacija iz tvrtke Bomark d.o.o. - najvećeg hrvatskog distributera i proizvođača ambalažnih proizvoda.

U suradnji sa stečajnom upraviteljicom gradonačelnik nastoji doprinijeti iznalaženju potencijalnih investitora koji bi u toj tvornici ponovo pokrenuli proizvodnju. U društvu Miljenka Boršćaka, vlasnika tvrtke Bomark, direktora Dražena Dedija, Vanje Canjuge, Velimira Šanteka i ostalih, gradonačelnik je obišao pogon kako bi dobili uvid u stvarno stanje postojećih hala i postrojenja.

Gradonačelnik je zajedno s posjetiteljima razgledavao tvornicu, njezinu unutrašnjost, postrojenja, nekretnine i pokretnine. Gradonačelnik je gostima odgovarao na pitanja o ukupnoj vrijednosti tvornice, zbog čega je došlo do stečaja, kako se odvijala proizvodnja, na koji način se zbrinjavao otpad. Cilj je prodati tvornicu s namjerom pokretanja proizvodnje.

Najveći vjerovnik je država, odnosno Ministarstvo gospodarstva, koje, zajedno s Ministarstvom financija, potražuje gotovo 48 milijuna kuna. Slijedi Hypo leasing Croatia, Helm AG, Varaždinska biskupija, Optima leasing, Credo banka d.d. u stečaju, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i drugi.

Nekretnine BBS d.o.o. u stečaju bile su izložene prodaji usmenom javnom dražbom u srpnju i listopadu ove godine. Za očekivati je da će se na sljedećim dražbama pojaviti investitor kojemu bi cijena nekretnina bila prihvatljiva, a što bi moglo rezultirati ponovnim stavljanjem u funkciju tog kompleksa i njegovim korištenjem za gospodarske namjene.

- Nekad je u ovim pogonima radilo 160 radnika, a danas zjape prazne hale. Ponovo oživljavanje ovih pogona jedna nam je od najtežih zadaća, ali od nje ne odustajemo. Ovaj kraj mora ponovo zaživjeti - rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci