Gradonačelnik Jenkač: Pripremamo infrastrukturu kako bismo omogućili daljnji razvoj grada

vv | 9.4.2024. u 18:15h | Objavljeno u Našim krajem

Na području grada Novog Marofa brojni su radovi u tijeku ili će uskoro početi. Gradonačelnik Siniša Jenkač u ponedjeljak je obišao trenutna i buduća gradilišta, a među njima i Ulicu Ljudevita Gaja, gdje se radi na proširenju kvarta.

Naime, cilj je modernizirati kvart, odnosno naselje, i omogućiti daljnji razvoj, stoga je u tijeku obnova i rekonstrukcija prometnice te spajanje dviju ulica. Na obližnjem zemljištu u planu je i nova stambena zgrada, rekao je gradonačelnik Jenkač prilikom obilaska.

- Ulaganjem u infrastrukturu omogućavamo investitorima da mogu graditi i da se grad može razvijati. S Varkomom i Hrvatskim vodama smo „povukli” kanalizaciju i vodovod te smo na taj način osigurali osnovne infrastrukturne uvjete za buduću gradnju - objasnio je Jenkač.

Ovogodišnje ulaganje u modernizaciju cestovne infrastrukture iznosi 660 tisuća eura. Dodao je da na području cijelog Novog Marofa postoji više od 30 točaka u 23 naselja koje su obuhvaćene ovogodišnjom rekonstrukcijom i izgradnjom.

- Svake godine ulaganja su između pet i šest milijuna kuna, odnosno sada je to 660 tisuća eura, a hoće li troškovi na kraju biti veći, vidjet ćemo na kraju kada ćemo imati konačnu situaciju, ali to je svakako jedna značajna investicija. Već pripremamo daljnje projekte koje ćemo u ovoj i idućoj godini obuhvatiti novim investicijskim kompletom - zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Galerija slika