Gradonačelnik Jenkač: Ostavljamo otvorena vrata za buduću suradnju!

VV | 30.8.2021. u 16:34h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Novi Marof bio je domaćin prestižnog natjecanja, četverodnevnog Rimac Formula Student Alpe Adria. Kroz četiri dana Novi je Marof ugostio 36 timova iz 15 europskih zemalja i 40 visokopozicioniranih stručnjaka iz Formule 1, Ferrarija, Aston Martina, Rimac Automobila i brojnih drugih.

Riječ je o trećem Formula Student događaju u nizu u Hrvatskoj i o prvom u Varaždinskoj županiji u organizaciji varaždinske Udruge FSAA, a na jednom od najzahtjevnijih natjecanja takve kategorije studenti sami konstruiraju vlastite prototipove trkaćih  bolida.

Za domaćina, Grad Novi Marof, ovaj je događaj od velikog turističkog značaja što je potvrdio gradonačelnik Siniša Jenkač.

– S obzirom da je oko 800 natjecatelja i članova ekipa i timova došlo u Novi Marof, a sigurno još i dvjestotinjak ostalih, popratnog osoblja i sudaca i svi su oni, njih otprilike tisuću koji ne žive na ovom području, čuli za Novi Marof što je za nas vrlo značajno jer bez ovog događaja teško da bi to bilo moguće – kazao je Jenkač koji je iskoristio priliku kako bi čestitao organizatorima na realizaciji natjecanja na zavidnom nivou.

Istaknuvši kako je ovo budućnost industrije, Jenkač je napomenuo je da Grad Novi Marof ostavlja otvorena vrata budućoj suradnji.

– To je budućnost automobilske industrije i zato pobuđuje toliku znatiželju, a onda i zanimanje ozbiljnih proizvođača automobila. Vjerujem da će mnogi od sudionika ovog prestižnog natjecanja završiti u automobilskoj industriji, elektroindustriji, strojarskoj industriji – istaknuo je gradonačelnik Jenkač naglasivši želju da ovo postane i službeno natjecanje koje bi u budućnosti moglo postati brend novomarofskog kraja.

Kako je naglasio predsjednik varaždinske Udruge FSAA Tibor Kezelj, u organizaciji događaja sudjelovalo pedesetak volontera i 20 organizatora.

– Ovo je projekt koji je promidžba tehnologije, inovacija, industrije, STEM-a u Hrvatskoj. Želja je da ovakvim projektima potaknemo mlade na studiranje kvalitetnih znanosti koje mogu pružiti boljitak. Ovaj događaj je nadmašio sva očekivanja. Pokazao je da smo sposobni napraviti događaj koji je na razini najjačih, kao recimo u Njemačkoj – rekao je Kezelj uz zahvalu glavnom pokrovitelju Rimac Automobilima i svim drugim sponzorima.

Da je STEM područje u Hrvatskoj već razvijeno potvrđuju i dvije srebrne medalje koje je osvojio FSB racing team Zagreb.