Grade se temelji i prizemlje novog dijela objekta Muzeja planinarstva u Ivancu Foto: Grad Ivanec

Grade se temelji i prizemlje novog dijela objekta Muzeja planinarstva u Ivancu

Varaždinske vijesti | 11.12.2017. u 20:11h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Brankom Putarekom te glavnom projektanticom, arhitekticom Zdenkom Šarolić iz Studija Nexar, u četvrtak obišao radove na Muzeju planinarstva Ivanec.

Riječ je o radovima u drugoj fazi, koji su počeli nedavnim rušenjem starih objekata i odvozom materijala, a potom nastavljeni armiranobetonskim radovima i polaganjem temeljne podne ploče.

- U ovoj fazi bit će obavljeni radovi na izgradnji prve muzejske etaže (temelji i prizemlje) na bruto površini od 1.500 četvornih metara. Uz zidarske, bit će izvedeni i izolacijski radovi kao i radovi na izvođenju električnih instalacija te sustava vodovoda i odvodnje. Time će se stvoriti pretpostavke za nastavak izgradnje koja obuhvaća izgradnju cijele muzejske zgrade u s krovištem, u rohbau izvedbi – izjavio je Batinić.

- Dakle, sada se gradi dio zgrade u kome će biti smješten glavni muzejski postav i prateći servisni prostori (kotlovnica, sanitarni čvor i dr.). U konačnoj izvedbi muzej će raspolagati s 800 četvornih metara izložbenog prostora na donjoj i gornjoj galeriji – izvijestila je Z. Šarolić.

Radovi u ovoj fazi vrijedni su blizu 600.000 kuna, a u provedenom natječajnom postupku Grad Ivanec je, kao investitor, njihovo izvođenje povjerio najpovoljnijem ponuditelju – Građevinskom poduzeću Mipcro iz Ivanca.

Veliku većinu sredstava za izgradnju, 492.000 kuna, Grad je povukao uspješnim kandidiranjem na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (iz Programa podrške regionalnom razvoju), dok je ostatak osiguran u gradskom proračunu.

S obzirom na to da je riječ o kapitalnoj investiciji u društvenoj nadgradnji koja iziskuje visoka financijska sredstva, Grad Ivanec vrlo aktivno radi kako bi što više novca za daljnju realizaciju ovoga projekta pribavio iz vanjskih izvora, prvenstveno iz EU fondova i resornih ministarstava pa je tako ovaj projekt kandidiran na EU natječaj INTERREG Slovenija – Hrvatska te na natječaj Ministarstva kulture RH.

Označeno u