Grad Varaždin, nakon Banfice, sufinancira priključke na optičke vodove u Kućanima i Zbelavi

vv | 1.12.2020. u 18:45h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavlja se postavljanje i izgradnja optičke mreže u varaždinskim gradskim, odnosno prigradskim naseljima. Nakon Banfice, optički vodovi postavljaju se u jugoistočnom dijelu grada, a Grad Varaždin će i tu sufinancirati priključke na ove vodove koji, uz ostalo, omogućavaju širokopojasni Internet svim domaćinstvima, koja za to budu zainteresirana.

-Tvrtka Econet, koja je dobila suglasnosti, Hakoma, gradi vodove kroz sva tri Kućana, kao i Zbelavu. Svim građanima platit ćemo priključak od glavnog voda do uređaja u njihovim kućama, kao što smo napravili i na Banfici, a sve bi trebalo biti gotovo kroz šest do osam mjeseci,  rekao je danas varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u Kućanu Gornjem.

Građane tih naselja pozvao je da se jave na vrijeme kako bi im se mogli osigurati uređaji.

-Svi će doma dobiti obavijesti iz našeg Centra kompetencija za obnovljive izvore energije. Oni koji se izjasne, dobit će na korištenje potreban uređaj. Vjerujem u dobar odaziv jer je interes ovdje bio veliki  i zbog poduzetnika, pojasnio je Čehok te napomenuo da će se za priključak i uređaj iz gradskog proračuna izdvojiti 700 kuna po domaćinstvu.

Nakon što završe radovi u Kućanima, koji su krenuli od Kneginečke ulice i došli su do, Čehok je najavio nastavak izgradnja optičke mreže i u svim ostalim dijelovima Varaždina.

-Najavili smo da će mreža biti gotova kroz četiri godine, ali više će trebati, kako zbog epidemije korona virusa, tako i rješavanja pravnih pitanja s HT-om. No, i dalje smo posvećeni cilju da omogućimo uvođenje optičke mreže  u svako domaćinstvo. Mislim da je to dobra stvar, puno više nego što su do sada građani imali jer su teško mjerljive brzine bakrenim žicama i svjetlovodima, odnosno zrakom, naglasio je Čehok te napomenuo da će građani sami ugovarati operatere raznih usluga koje se danas pružaju zahvaljujući brzim optičkim vodovima, kao što je kabelska televizija, brzi internet i slično.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci