Grad Novi Marof: U sanaciju cesta uloženo oko 2,5 mil. kuna, slijede nove investicije Foto: Grad Novi Marof

Grad Novi Marof: U sanaciju cesta uloženo oko 2,5 mil. kuna, slijede nove investicije

Varaždinske vijesti | 21.2.2020. u 18:33h | Objavljeno u Našim krajem

Na području grada Novog Marofa u tijeku je sanacija brojnih nerazvrstanih cesta u vlasništvu Grada, a jedna od njih je i cesta u Ključu.

Radilište je obišao novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom obavljenih te dinamikom radova koji su u tijeku.

- Radilište u Ključu je samo jedna od 50 točaka na području Novog Marofa koje su aktualne, na kojima lokalna samouprava sanira nerazvrstane ceste koje su u našem vlasništvu. Cesta u Ključu je proširena, napravljene su i pješačke staze, ali obavljeno je i zacjevljene, uređeni su cestovni jarci i odvodnja. Na nekim je lokacijama na kojima se još radi riječ o postavljanju asfalta na cestama koje su izgrađene i uz koje su naši građani živjeli, ali nisu bile asfaltirane, a imamo i jako puno obnova cesta – kazao je Jenkač.

Prošle i ove godine radovima na sanaciji obuhvaćeno je više od 80 posto nerazvrstanih cesta, ali tu se neće stati – Grad već ima nove planove.

- Za novi natječaj pripremamo nastavak takvih aktivnosti – sanacije i uređenja cesta s ciljem poboljšanja sigurnosti za sve sudionike u prometu, a na taj ćemo način naše ceste ujedno sačuvati od propadanja. Cilj nam je u sljedećih nekoliko godina dići razinu kvalitete nerazvrstanih cesta na optimalnu ili najbolju moguću mjeru. Naravno, nije moguće sve odmah obuhvatiti, ali drago mi je da građani vide da se radi i da se rješavaju problemi na koje su ukazivali godinama – rekao je Jenkač.

Prošle i ove godine u sanaciju cesta uložena su oko 2,5 milijuna kuna, a slijede nove investicije, najavljuje novomarofski gradonačelnik.

- Spremni smo za novi natječaj koji ćemo pokušati progurati ranije, a u sanacije će vjerojatno biti uloženo od milijun do dva milijuna kuna. Krećemo i s velikim projektom, a to je izgradnja i uređenje naše nerazvrstane ceste iza Autobusnog kolodvora. Tu će sigurno biti potrebna investicija oko 4 milijuna kuna, a s radovima planiramo početi ove godine - najvio je novomarofski gradonačelnik.

novi_marof_sanacija_cesta_2020_1.JPG

novi_marof_sanacija_cesta_2020_2.JPG

novi_marof_sanacija_cesta_2020_3.JPG

novi_marof_sanacija_cesta_2020_4.JPG

novi_marof_sanacija_cesta_2020_5.JPG