Grad Novi Marof raspisao novi javni poziv za potpore poljoprivrednicima Foto: ilustracija

Grad Novi Marof raspisao novi javni poziv za potpore poljoprivrednicima

Varaždinske vijesti | 5.7.2024. u 13:10h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof objavio je javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima u 2024. godini.

Gradske potpore pritom se odnose na potpore za izgradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju gospodarskih zgrada za poljoprivrednu proizvodnju na poljoprivrednom gospodarstvu, kupnju, građenje i opremanje plastenika i staklenika, kupnju nove mehanizacije i opreme namijenjenih obavljanju poljoprivredne djelatnosti, kupnju ograda za nasade i životinje, kupnju zaštitnih mreža i ostale opreme za zaštitu od vremenskih neprilika te kupnju sustava za navodnjavanje u plasteniku, odnosno stakleniku.

Potpora se odobrava u visini do 50 posto iznosa računa, a maksimalan iznos sredstava potpore po poljoprivrednom gospodarstvu godišnje iznosi 2.000 eura.

Sredstva potpore dodjeljuju se za troškove nastale od 1. siječnja do iskorištenja planiranih sredstava, odnosno do 30. studenoga 2024. godine.

Planirani iznos potpore po ovom javnom pozivu iznosi 45.000 eura.

Korisnici potpora su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području grada Novog Marofa i koja nemaju dugovanja prema Gradu.

Poziv poljoprivrednicima da se prijave i iskoriste navedene potpore uputio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Ovo je još jedna od mjera kojom nastojimo pomoći našim poljoprivrednicima. S obzirom na brojne nepredvidive faktore, prirodne nepogode kojima sve češće svjedočimo, poput tuče, poplave, suše i vjetra, ključno je da Grad na ovaj način pruži podršku poljoprivrednicima kako bi se što lakše nosili sa svim tim izazovima i kako bi mogli nastaviti s poljoprivrednom proizvodnjom – poručio je Jenkač.

Dodajmo da je javni poziv otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga 2024. godine. Zahtjevi će se rješavati prema vremenu zaprimanja do iskorištenja sredstava, odnosno zaključno do 30. studenoga.

Više informacija o javnom pozivu dostupno je na službenim internetskim stranicama Grada Novog Marofa.