Grad Novi Marof ove godine osigurao čak pola milijuna kuna za programe i projekte udruga

VV | 14.3.2022. u 18:45h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof objavio je Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Novog Marofa u 2022. godini.

Financijska sredstva za financiranje projekata, odnosno programa udruga koje ostvaruju javne potrebe građana i doprinose razvitku i općem napretku Grada osigurana su u ovogodišnjem gradskom proračunu u ukupnom iznosu od 500.000,00 kuna.

Za područje socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja osigurano je 210.00,00 kuna, za udruge koje provode programe namijenjene djeci i mladima 100.000.00 kuna te za ostale programe 190.000,00 kuna.

Najniži iznos koji se može odobriti za projekt/program iznosi 1.000,00 kuna, a najviši 30.000,00 kn.

Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da Grad Novi Marof iz godine u godinu za programe i projekte udruga izdvaja sve više sredstava.

- Cilj nam je osigurati sredstva za što kvalitetniji rad naših udruga, potaknuti ih da postanu još aktivnije i vidljivije, na dobrobit sviju nas. Volim reći da su upravo udruge jedna od naših vrijednosti, a svakako treba istaknuti činjenicu da je u 99 posto slučajeva riječ o volonterima koji daju svoje slobodno vrijeme za udruge, projekte i programe te na kraju za zajednicu. Pola milijuna kuna je dosad najveći iznos koji smo osigurali u gradskom proračunu u tu svrhu i nadam se da će udrugama uvelike pomoći da mogu normalno funkcionirati – kazao je Jenkač dodavši da je uz infrastrukturne projekte koji se provode važno imati i živo društvo koje doprinosi kvalitetnom životu na području grada Novog Marofa.

Prijave na Javni natječaj mogu se podnijeti do 11. travnja 2022. godine, a sve potrebne informacije objavljene su na internetskoj stranici www.novi-marof.hr.