Izaslanstvo Grada Novog Marofa odalo počast žrtvama Vukovara i Škabrnje Foto: Grad Novi Marof

Izaslanstvo Grada Novog Marofa odalo počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Novi Marof/vv | 17.11.2023. u 19:37h | Objavljeno u Našim krajem

U znak sjećanja na hrabre poginule i nestale branitelje te civile grada Vukovara, izaslanstvo Grada Novog Marofa, predvođeno gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, odalo je počast žrtvama položivši vijence i zapalivši svijeće kod spomen križa.

>> FOTO Ispred Gradske vijećnice lampionima ispisano Vukovar i odana počast žrtvama

Tradicionalnom obilježavanju Dana sjećanja pridružili su se, uz gradsku delegaciju, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i policije te građani.

"Dan sjećanja - zauvijek obilježio hrvatsku povijest"

Gradonačelnik Jenkač u svom obraćanju istaknuo je da je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara događaj koji je zauvijek obilježio hrvatsku povijest.

- Žrtve podnijete u Vukovaru i širom naše domovine tijekom Domovinskog rata omogućile su nam da živimo u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Tragediju Vukovara i istinu o Domovinskom ratu treba prenositi na generacije koje dolaze kako to ne bi palo u zaborav - naglasio je Jenkač, dodajući da je važno da se ovaj dan i ubuduće obilježava s pijetetom te da se s istim dostojanstvom prisjećamo Vukovara i Škabrnje.

Svečanost je nastavljena u 19 sati kada je održana sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog, dok je za 20 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin priređena besplatna projekcija filma "Plavi kaputić: 30 godina kasnije".

Također, za sve koji su propustili priliku prošle godine, film "Šesti autobus" prikazan je u četvrtak, 16. studenoga, u 19 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

GNM-Dan_sjecanja001.jpg

GNM-Dan_sjecanja002.jpg

GNM-Dan_sjecanja003.jpg

GNM-Dan_sjecanja004.jpg

GNM-Dan_sjecanja005.jpg

GNM-Dan_sjecanja006.jpg

GNM-Dan_sjecanja007.jpg