Grad Ludbreg sudjelovao na 2. internacionalnom događanju u sklopu europskog projekta mreže gradova

VV | 30.3.2023. u 13:12h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg sudjelovao je 23. i 24. ožujka na 2. internacionalnom događanju u sklopu europskog projekta mreže gradova „Strategic and Human Rebirth in European Local Community (EURebirth) koji se oslanja na Europski program Komisije „Građani, jednakost, prava i vrijednosti“ Unije za programsko razdoblje 2021. – 2027.

Sastanak se održavao u općini Outes u pokrajini A Coruña u autonomnoj zajednici Galicija u sjeverozapadnoj Španjolskoj. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnerskih općina i gradova – općine Outes (Španjolska), općine Capizzone (Italija), grada Vrgorca i Ludbrega (Hrvatska) te grada Alba Iulia (Rumunjska).

U sklopu sastanka održan je koordinacijski sastanak partnera u projektu vezano za aktivnosti u projektu te je organiziran posjet „Cabaniñas do Bosque“ kao primjer dobre prakse održivog turizma. Projektnim partnerima je i prezentiran Renatur_Outes projekt koji se odnosi na ekološku obnovu i urbano planiranje uz rijeku Tins koja prolazi kroz urbani centar Outes-a.

Partneri su sudjelovali u radnom panelu na teme ruralnog razvoja, rada od kuće iz ruralnih područja, urbanog planiranja, održivog turizma i mobilnosti te društvenih servisa.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci