Grad Ludbreg sudjelovao na 2. internacionalnom događanju u sklopu europskog projekta mreže gradova

VV | 30.3.2023. u 13:12h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg sudjelovao je 23. i 24. ožujka na 2. internacionalnom događanju u sklopu europskog projekta mreže gradova „Strategic and Human Rebirth in European Local Community (EURebirth) koji se oslanja na Europski program Komisije „Građani, jednakost, prava i vrijednosti“ Unije za programsko razdoblje 2021. – 2027.

Sastanak se održavao u općini Outes u pokrajini A Coruña u autonomnoj zajednici Galicija u sjeverozapadnoj Španjolskoj. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnerskih općina i gradova – općine Outes (Španjolska), općine Capizzone (Italija), grada Vrgorca i Ludbrega (Hrvatska) te grada Alba Iulia (Rumunjska).

U sklopu sastanka održan je koordinacijski sastanak partnera u projektu vezano za aktivnosti u projektu te je organiziran posjet „Cabaniñas do Bosque“ kao primjer dobre prakse održivog turizma. Projektnim partnerima je i prezentiran Renatur_Outes projekt koji se odnosi na ekološku obnovu i urbano planiranje uz rijeku Tins koja prolazi kroz urbani centar Outes-a.

Partneri su sudjelovali u radnom panelu na teme ruralnog razvoja, rada od kuće iz ruralnih područja, urbanog planiranja, održivog turizma i mobilnosti te društvenih servisa.

Označeno u