Grad Lepoglava: Uređuje se nogostup uz državnu cestu D35

| 3.11.2021. u 15:07h | Objavljeno u Našim krajem

Uz državnu cestu D35, tzv. lepoglavsku zaobilaznicu, započeli su radovi na sanaciji nogostupa. Riječ je o gotovo pola milijuna kuna vrijednoj investiciji koju s Hrvatske ceste pokrenule u dogovoru s Gradom Lepoglavom, a zahvaljujući kojoj će biti uređen nogostup u duljini od oko 800 metara, na relaciji od glavnog ulaska u centar Lepoglave do željezničkog kolodvora. U okviru navedenih radova bit će izgrađena cestovna odvodnja i uklonjene pružne tračnice koje je nekad koristila Kaznionica u Lepoglavi.

- S Hrvatskim cestama dogovaramo i planiramo aktivnosti koje treba provesti kako bi dodatno uredili cestovnu infrastrukturu na području Grada Lepoglave, a time, što nam je primaran cilj, povećali sigurnost sudionika u prometu. Uz radove na uređenju nogostupa koji traju, planiramo izgradnju nogostupa uz državnu cestu D35 na relaciji od Kaniže do Poduzetničke zone Lepoglava. U tijeku je projektiranje nogostupa, cestovne odvodnje i proširenje ceste na području Očure prema granici s Krapinsko-zagorskom županijom. Projektira se i produžetak nogostupa uz državnu cestu na području Purge, od Šoštarića do granice s Općinom Bednja - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu, na dvije će lokacije na državnoj cesti D35 biti postavljene kamere za nadzor brzine kretanja