Grad Lepoglava sufinancira usluge logopeda za djecu predškolske dobi

VV | 9.2.2022. u 15:44h | Objavljeno u Našim krajem

Usluge logopeda na području Grada Lepoglave za djecu predškolske dobi bit će znatno jeftinije. Naime, Grad Lepoglava i u ovoj će godini sufinancirati korištenje usluga logopeda za djecu s govorno-jezičnim poteškoćama predškolske dobi i tako nastaviti s provođenjem projekta kojim je do sada bilo obuhvaćeno 30-ak djece s gradskog područja.

- Nastavljajući pružati potporu svim dobnim i potrebitim skupinama naših građana, nastavljamo s provedbom ovog hvalevrijednog projekta. Reakcije na ovaj projekt izuzetno su pozitivne, posebice kod roditelja djece kojima je potrebna stručna pomoć logopeda. Zahvaljujući ovom projektu, uz njegov najvažniji cilj, a to je pružiti djeci potrebnu stručnu pomoć kako bi riješila problem koji otežava integraciju u redovni obrazovni program, roditelji s djecom ne moraju odlaziti u primjerice Varaždin što, uz gradsko sufinanciranje same terapije i provođenja dijagnostike, predstavlja dodatnu uštedu na troškovima putovanja i uštedu vremena budući da se terapija provodi na području Grada Lepoglave - poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U okviru navedenog projekta Grad Lepoglava s 200 kuna sufinancira provođenje logopedske dijagnostike te u iznosu od 100 kuna uslugu same logopedske terapije. Za tu je namjenu osigurano je 50.000 kuna.

- Projektom smo obuhvatili djecu predškolske dobi dok bi za osnovnoškolce potporu trebala osigurati Varaždinska županija kao osnivač osnovnih škola - istaknuo je gradonačelnik Škvarić