LEPOGLAVA Predstavljena jedinstvena dopisnica s uzorkom lepoglavske čipke

VV | 11.9.2022. u 13:55h | Objavljeno u Našim krajem

Održavanje festivala čipke u Lepoglavi tradicionalno je popraćeno filatelističkim aktivnostima.
Tako je i tijekom održavanja ovogodišnjeg festivala pošta iz poštanskog ureda u Lepoglavi odaslana uz prigodan poštanski žig posvećen upravo 26. Međunarodnom festivalu čipke.
I ove je godine izdana prigodna dopisnica posvećena festivalu. Ovog puta riječ je o jedinstvenoj dopisnici na kojoj se nalazi pravi uzorak lepoglavske čipke u obliku cvjetnih latica cvijeta Iris Croatica koji se kao motiv pojavljuje na dopisnici.

"Čipka je usko i neraskidivo povezana s filatelijom koja sve ove godine oplemenjuje sadržaj Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi. Ove smo godine, izradom jedinstvene dopisnice s uzorkom prave lepoglavske čipke, pri tome napravili vrijedan iskorak", istaknuo je predsjednik Varaždinskog kluba kolekcionara Milan Pavleković predstavljajući ovu jedinstvenu dopisnicu. Govoreći o neraskidivoj vezi čipke i filatelije istaknuo je da je 26. Međunarodni festival čipke
najavljen i filatelističkom izložbom "Čipka u filateliji".

Pravi uzorci lepoglavske čipke nalaze se na samo 30 izdanih dopisnica, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak zahvalivši čipkarici Štefici Dubovečak na trudu i znanju koje je uložila u izradi latica ušivenih na navedene dopisnice.
"Izrađeno je 60 latica. Na svakoj od 30 dopisnica nalaze se po dvije latice od prave lepoglavske čipke što ih čini jedinstvenim i vrijednim dopisnicama.", istaknula je Dubovečak.

Da je riječ o vrijednom sadržaju Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.
"Ova dopisnica nastala je kao plod želje da poruke koje se njome šalju budu potkrijepljene ljepotom lepoglavske čipke.", poručio je gradonačelnik Škvarić.

Galerija slika