Grad Lepoglava: Održana sjednica Savjeta za socijalnu politiku

VV | 22.4.2021. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

O provedenim i budućim aktivnostima kao i problematici iz domene socijalne politike na području Grada Lepoglave raspravljalo se 19. travnja na održanoj sjednici gradskog Savjeta za socijalnu politiku.

Tom je prigodom još jednom istaknuto da je primarna zadaća Savjeta izaći u susret građanima koji traže neki od oblika pomoći. Kad je riječ o jednokratnim novčanim potporama, Savjet je u svom dosadašnjem radu odobri njih 93.

- Ono što može pružiti određeno zadovoljstvo, iako je teško rabiti riječ zadovoljstvo kad postoji potreba za pružanjem pomoći građanima kojima je zbog njihovog lošeg socijalno-ekonomskog statusa potrebna pomoć zajednice, leži u činjenici da pada broj podnesenih zahtjeva za pomoć - pojasnio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač pod čijim se predsjedanjem održavala sjednica Savjeta na kojoj je istaknuto da Grad Lepoglava kontinuirano podiže skrb za građane u potrebi pri čemu važnu ulogu imaju stalna gradska gerontoslužba te skrb koju su, u proteklih nešto manje od godinu dana, građani u potrebi dobili zahvaljujući programu Zaželi.

Članovi Savjeta informirani su o da se provedba logopedskog programa, kojim se trenutno obuhvaćena djeca vrtićke dobi, nastavlja te da njime, prema mišljenu stručnjaka, treba obuhvatiti i djecu osnovnoškolske dobi.

Na sjednici je istaknuta potreba za pružanjem psiho-socijalne pomoći građanima narušenog mentalnog zdravlja koji svojim postupcima ugrožavaju druge građane. Riječ je i o sigurnosnom problemu koji je potrebno što hitnije riješiti, istaknuto je na sjednici koja je održana uz poštivanje epidemioloških mjera.

savjet_za_soc_politiku_01.jpg

savjet_za_soc_politiku_03.jpg