Grad Lepoglava nastavlja s financiranjem programa pomoći u kući Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava nastavlja s financiranjem programa pomoći u kući

Varaždinske vijesti | 23.2.2022. u 20:03h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Program pomoći u kući, koji se na području Grada Lepoglave kontinuirano provodi od 2005., nastavlja se i u 2022. godini.

Naime, potpisan je ugovor kojim Grad Lepoglava Društvu Crvenog križa Varaždinske županije dodjeljuje 150.000 kuna kojima će se ovaj program financirati. Ugovor su potpisali gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček, istaknuvši pritom kako je riječ o hvalevrijednom i kvalitetnom programu zahvaljujući kojem će osobe u potrebi, a riječ je o starijim i nemoćnima s područja grada Lepoglave, i dalje imati potrebnu pomoć u vlastitom domu.

lepoglava_crveni_kriz_gerontodomacice_23022022_1.jpg

- Unatoč tome što je projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" završen, a resorno ministarstvo nije raspisalo novi natječaj koji bi omogućio njegov nastavak, stariji i nemoćni građani s područja grada Lepoglave, zahvaljujući navedenom programu pomoći u kući koji dugi niz godina provodimo u suradnji s Društvom Crvenog križa Varaždinske županije, nisu ostali bez potrebne im pomoći. I dalje vodimo brigu o najranjivijim skupinama naših građana, posebice o našim starijim sugrađanima. Rezultati posljednjeg popisa stanovništva govore da imamo sve više staračkih domaćinstava što znači da je potreba za ovakvim programom pomoći u kući sve veća - istaknuo je Škvarić dodajući kako bi, a što potiče, bilo dobro da se ovakav projekt pokrene na županijskoj razini uz potporu svih jedinica lokalne samouprave kao i s državne razine.

lepoglava_crveni_kriz_gerontodomacice_23022022_2.jpg

Da je potreba za ovim programom velika, potvrdila je gerontodomaćica Alica Štefanek koja u okviru njegove provedbe pruža pomoć korisnicima programa na području Lepoglave. Zahvaljujući gradskoj potpori, koja je u odnosu na proteklu godinu veća za 80.000 kuna, uskoro bi joj se na poslovima pomoći u kući trebala pridružiti još jedna gerontodomaćica.

lepoglava_crveni_kriz_gerontodomacice_23022022_3.jpg

lepoglava_crveni_kriz_gerontodomacice_23022022_4.jpg