Grad Lepoglava nastavlja pomagati potresom pogođeno područje Banovine

VV | 27.2.2022. u 12:30h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon donacije stambenog kontejnera te novčanih sredstava za pomoć stradalima u potresu i dogradnju Dječjeg vrtića Petrinjčica, Grad Lepoglava nastavlja pomagati potresom pogođeno području Banovine, ovog puta donacijom dječjih igrala za mjesto Gora kod Petrinje. O detaljima realizacije ove donacije gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić razgovarao je s potpredsjednicom Gradskog vijeća Grada Petrinje Adrijanom Nenadić i predsjednikom Mjesnog odbora Gora Igorom Hodaljom koji su posjetili Lepoglavu.

- I dalje pomažemo stradalima u potresu na Banovini. Nastojimo da naša pomoć prvenstveno bude na korist najmlađima kojima želimo vratiti osmijeh na lica i omogućiti im da zaborave na traume koje su doživjela zbog potresa, istaknuo je gradonačelnik Škvarić pojasnivši da su mjesto Gora i Lepoglava povezani preko obitelji Hodalj koja se početkom Domovinskog rata iz Gore doselila u Lepoglavu.

Razlog za donacije upravo dječjih igrala jest činjenica da u mjestu Gora, koje administrativno pripada Gradu Petrinji, unatoč svemu, i dalje živi veliki broj djece koja, nakon zatvaranja škole zbog oštećenja nastalih u potresu, nemaju mjesto na kojem bi se okupila, družila i igrala. Istaknuli su to gosti iz Gore zahvalivši Gradu Lepoglavi na kontinuiranoj pomoći koju pruža.