Grad Lepoglava među prvim kreće s prikupljanjem otpadnog jestivog ulja iz kućanstava

Varaždinske vijesti | 15.3.2022. u 16:07h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava među prvim je gradovima u kojima će se organizirano prikupljati otpadno jestivo ulje. Na području Grada uskoro će biti postavljene kante za prikupljanje navedene vrste otpada u koje će građani moći selektivno odlagati korišteno ulje za kuhanje te pokvareno jestivo ulje kojem je istekao rok trajanja.

- Ulažemo puno u zaštitu okoliša. Građanima smo, nabavkom i podjelom spremnika za selektirano odlaganje otpada, omogućili selektiranje otpada na kućnom pragu. Taj smo sustav nadogradili mobilnim reciklažnim dvorištem i spremnicima za odlaganje tekstila, a sada ga dodatno nadograđujemo i s mogućnošću odlaganja otpadnog jestivog ulja, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora s tvrtkom Bio-goriva koja će voditi brigu o prikupljanju i zbrinjavanju ove vrste otpada na području Grada Lepoglave.

Da je svaka kap ulja manje u našem okolišu dobro za sam okoliš pa tako i građane složili su se gradonačelnik Škvarić i predstavnik tvrtke Bio-goriva Miroslav Kos koji je, uz postavljanje spremnika, najavio i edukativne aktivnosti kojima će se građane poticati na prikupljanje i pravilno zbrinjavanja otpadnog jestivog ulja.

Na području Grada Lepoglave, sukladno procjenama, bit će postavljene dvije kante za prikupljanje otpadnog jestivog ulja - jedna u Lepoglavi, a druga u Žarovnici. Po potrebi, bit će postavljeni i dodatni spremnici.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci