Grad Lepoglava građanima osigurao repelente za zaštitu poljoprivrednih usjeva od divljači Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava građanima osigurao repelente za zaštitu poljoprivrednih usjeva od divljači

vv | 15.6.2022. u 12:07h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava i ove će godine pomoći zaštiti poljoprivredne usjeve građana od šteta koje prouzročuje divljač.

Naime, Grad je i ove godine nabavio repelente za zaštitu poljoprivrednih usjeva od divljači koji će, u suradnji s lovačkim društvima s gradskog područja, biti podijeljeni građanima čiji su usjevi "na meti" divljači koja zbog sve većeg broja zapuštenih površina nesmetano dolazi do naseljenih mjesta i obrađenih poljoprivrednih površina na kojima se hrani te pri tom radi veliku materijalnu štetu.

large_lepoglava_repelenti_01.jpg

- Niz godina Grad Lepoglava osigurava repelente kojima građani štite svoje poljoprivredne usjeve od divljači koja u potrazi za hranom ulazi poljoprivredne nasade. Pri tom nastaju velike štete kako za građane tako i za lovačka društva koja građanima nadoknađuju nastalu štetu. Nadam se da ćemo, na obostrano zadovoljstvo, smanjiti štetu korištenjem repelenata. Važno je da pri tom neće stradati divljač - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić predajući repelente predstavnicima dvaju lovačkih društava s gradskog područja – Lovačkom društvu "Srnjak" Ravna gora i Lovačkoj udruzi "Graničar" iz Višnjice. Donirano je 60 litara repelenta za odbijanje divljih svinja te 20 litara za odbijanje srna ukupne vrijednosti oko 8.000 kuna.

Građani će repelente moći preuzeti u lovačkim domovima i to isključivo nedjeljom. U lovačkom domu Lovačkog društva "Srnjak" od 7 sati, a u lovačkom domu Lovačke udruge "Graničar" u Višnjici od 9 sati. Repelenti će se dijeliti do isteka zaliha.